Tres artistes, amb el Festival

S’acosta la setmana del Festival, del 16 al 21 de juliol, i us n’avancem alguns detalls.

El Festival de Cinema de Menorca comptarà, en aquesta 3a edició de 2018, amb la col·laboració de tres artistes menorquins de disciplines diferents: Ivan Triay és l’autor de la imatge del festival, que es desvetllarà a principis de juny; Macià Florit és el realitzador i productor de l’espot d’enguany, una obra audiovisual rodada a l’illa que ens descobrirà com va arribar la llum a Menorca, i que es presentarà a finals de juny; i Rovellart són els creadors dels guardons que s’entregaran als cineastes guanyadors del Festival.

 

Ivan Triay, l’il·lustrador del “bon rotllo”

Els dissenys d’aquest pintor menorquí són fàcilment reconeixibles pel seu traç senzill i colorista. Els seus personatges són parelles felices que es besen i van en moto, dones fortes que beuen vi amb les galtes enceses i famílies somrients que surten a fer un volt després de navegar en barca. Les creacions de Triay ja han estat imatge de marques de la talla d’Estrella Damm i Gin Xoriguer. El bon rotllo mediterrani de les seves il·lustracions va encaixar a la perfecció amb el concepte visual del Festival de Cinema de Menorca. Per a aquesta tercera edició, Triay va començar amb una clàssica cadira menorquina, un far i la resta va sortir sol.

 

Macià Florit i la recerca de l’identitat menorquina

A través del fals documental, el realitzador menorquí Macià Florit indaga en el passat per trobar la relació, encara que fictícia, dels elements emblemàtics de l’illa de Menorca i del cinema en majúscules, des dels germans Lumière a Hollywood. En una de les seves creacions per al Festival, Florit va convertir la llegenda del cavall Tramuntana en una faula sobre l’origen del cinema. Així, aquest cavall de raça menorquina va inspirar al seu amo, un fotògraf anglès, a inventar aquesta màquina circular amb fotos que, en girar, crea la il·lusió del moviment. A més de filmar els anuncis que presenten el Festival, Florit també imparteix tallers audiovisuals per a ampliar la formació de joves cineastes a l’illa.

 

Rovellart, art a quatre mans

Les quatre mans són les d’Àngels Verdaguer i Fred Purnell, una parella d’artistes multidisciplinars que treballen principalment a Ciutadella amb ferro recuperat i materials reciclats als que donen una segona vida a través del color i la forma. Les seves escultures, vibrants i coloristes, busquen sintonitzar-se amb l’harmonia del moviment. És aquest camí el que les ha conduït fins al Festival de Cinema de Menorca, que per ells és una oportunitat per “deixar-se portar per una il·lusió”. Aquest any la seva col·laboració es materialitzarà amb el disseny i la creació dels premis que s’entregaran als cineastes guanyadors.