SomDona i Cinema Social

El Festival de Cinema de Menorca presenta el “Cicle Dones i Social #Som Dones“, format per la projecció i posterior col·loqui de 3 films amb temàtiques com la immigració, la transsexualitat i la igualtat de gènere, i amb el que el Festival presenta la seva vessant més compromesa. 

El cicle va començar al gener amb l’emissió de la nord-americana “Amerrika“, pel·lícula dirigida per Cherie Dabis i centrada en la immigració.  

“binis”
SomDones

“El último verano de la Boyita” de la cineasta Julia Solomonoff – film argentí sobre la identitat sexual, el 22 de febrer als cinemes Ocimax de Maó, on varem comptar per al col·loqui posterior amb la presentació Rosario Sánchez Grau -Directora General de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere-, i la participació de Jenina Mitjana – Tècnica de mediació del Ajuntament de Maó i el Associació Chrysallis, i moderat per Maria Magdalena Castells -Cap del Servei de Coordinació i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere. 

Col·loqui
Transsexualitat

El cicle va concloure el 15 de març als Cinemes Ocimax de Maó, amb la projecció en v.o. de “La sal de la tierra”, cinta dirigida per Herbert J. Biberman sobre la igualtat de gènere, on es va oferir un col·loqui amb la participació de Cristina Fernández- Presidenta de l’Associació Alba Menorca, Águeda Tur, de Dones d’Esquerres de Menorca i Margaret Nicoll, membre del consell assessor del Festival.

Des del Festival, volem agrair la col·laboració i implicació dels participants i col·laboradors, sense qui no hauria estat possible gaudir d’excel·lents pel·lícules i interessants col·loquis. 

Us esperem  l’any vinent.