Qui som?

FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINE DE MENORCA,
MOLT MÉS QUE CINEMA

El Festival Internacional de Cine de Menorca (FICME) és la cita anual del setè art a l’illa, amb un esperit social i sostenible que impregna la programació i l’organització del certamen, sabedors de l’efecte positiu que té promoure la cultura i l’art així com una consciència social i ecològica a Menorca. Per aquest motiu ens hem proposat complir el màxim d’Objectius de Desenvolupament Sostenible. Una iniciativa de les Nacions Unides que rep el nom Agenda 2030 per millorar el nostre món en aspectes transversals.

Silenci, que es projecta.

El Festival Internacional de Cinema de Menorca es va fundar l’any 2016 amb dos objectius: ser una cita cultural i cinematogràfica de referència a Menorca i les Illes Balears i remoure les consciències dels espectadors, amb propostes arriscades, que parlen de manera transparent de conflictes socials, mediambientals i humans. Obrim finestres a temes que ens han de fer ser conscients del món en què vivim i com hi interactuem. Perquè el cinema, a banda d’entretenir, és un mitjà per entendre la realitat que ens envolta. Per això, fem del FICME un espai que va més enllà de la projecció de pel·lícules i curtmetratges compromesos. També és un punt de trobada per joves creadors i cineastes veterans, un hub pels professionals que volen millorar les pràctiques del sector com a indústria, plató i cinema. Per aquelles empreses, associacions i entitats que, a través de la cultura, volen posar el seu granet d’arena a fer una Menorca millor.

Sostenibilitat

OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE I CINEMA,
UN BINOMI BEN AVINGUT

Des del 2019 el compromís del Festival Internacional de Cine de Menorca ha donat un pas més enllà i s’ha adherit al compromís dels Objectius de Desenvolupament Sostenible plantejats per Nacions Unides. Perquè el poc que puguem fer, suma a totes les accions que es duen a terme arreu del món. I la unió farà, finalment, la força per millorar el nostre planeta. Aquests són els ODS que complim des del Festival:

Equip

Direcció

Inés Garrell

Programació

Tariq Porter

Producció

Maria Sabater

Nuria Casal

Comunicació

Josep Coll

Serveis audiovisuals

Marc Herrando

Suport programació

Jon Lusa

Talent Jove

Macià Florit

Empreses audiovisuals

Acústic Menorca

Bendito Films

Traducció

Maria Gasol

Disseny

Aigu Sainz

Empreses comunicació

Trafalgar

FICME 365

CINEMA I EDUCACIÓ

Un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que proclamen les Nacions Unides és el de procurar una Educació de qualitat. Aquest ODS és present al Festival Internacional de Cine de Menorca durant tot l’any. Però d’una manera molt especial en els tallers formatius que es realitzen durant les accions de FICME 365.

CINEMAR

Una de les banderes de Menorca és la declaració de Reserva de Biosfera, que va rebre l’any 1993. En línia amb la declaració del Festival Internacional de Cine de Menorca de ser un esdeveniment sostenible i conscienciat amb els problemes mediambientals, es va iniciar el Cicle Reserva de Biosfera, just l’any en què es complien 25 anys de la declaració, el 2019. Durant el 2021, el cicle està dedicat al mar i rep el nom de CineMar.