PROGRAMA FICME 2022: DISSABTE, 10 DE SETEMBRE

SESSIÓ FAMILIAR

10:00h – TALLER PER LA MAR VIVA | EXTERIOR DELS CINEMES ES MOIX NEGRE, CIUTADELLA

11:00h BON DIA, MÓN! | CINEMES ES MOIX NEGRE, CIUTADELLA

Dissabte, serà el dia amb una programació més intensa. El Cinemes Es Moix Negre acolliran la sessió familiar, amb un taller a càrrec de Per La Mar Viva, a l’exterior del recinte, i la posterior projecció de Bon dia, Món!, a una de les sales. En la seva línia de sostenibilitat, el festival aposta perquè de ben petits, els fillets i filletes puguin conèixer la problemàtica de la gran quantitat de plàstics que hi ha al Mar Mediterrani. I el taller dirigit Per La Mar Viva anirà en aquest sentit, ja que consisteix en la recollida de pellets que estan col·locats sobre la sorra com els haguessin pogut dipositar les onades després d’un temporal. La projecció de la pel·lícula començarà a les 11h.

TAULA RODONA

11:00h – CINEMA PER CANVIAR EL MÓN | ATENEU DE MAÓ

En aquesta mateixa hora, a l’Ateneu de Maó, tindrà lloc la taula rodona amb creadors audiovisuals, directors, guionistes i productors, que han fet cinema d’intervenció i de transformació social. Cinema documental i de ficció per fer visible allò invisible: les desigualtats socials, la urgència mediambiental i la inequitat de gènere. Els convidats són Carles Bover, director; Judith Colell, directora i presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català; Àlex Monner, actor; i Gracia Querejeta, directora.

NIT BALEAR

20:30h – OBERTURA DE PORTES DEL PARC DES FREGINAL DE MAÓ I SERVEI DE CÀTERING A CÀRREC DE BAIXAVAN

21:00h – MINUTS MUSICALS AMB WANDERLUST | PARC DES FREGINAL, MAÓ

21:30h – TALENT JOVE + BALEARS EN CURT I PARC DES FREGINAL, MAÓ

I a la nit se celebrarà la sessió amb l’accent més balear del certament. El Parc des Freginal obrirà les portes a partir de les 20:30h, on BaixaVan oferirà un servei de càtering, que serà present durant les tres sessions al Parc des Freginal. A les 21h, el grup Wanderlust serà l’encarregat de posar el gust musical de la vetllada, mentre que l’actriu menorquina Ruth Llopis serà qui presentarà les projeccions. En primer lloc, es podran veure els quatre curtmetratges de Talent Jove, que han treballat joves alumnes menorquins amb l’ajuda de Macià Florit i la col·laboració de l’Ajuntament de Maó. Seguidament, els curtmetratges de Balears en Curt: Oro Rojo (Carme Gomila), Yo, Diablo (Balthazar Klarwein), Otamaniki (Joan Bover), Diari d’un operador cinematogràfic (Dani Seguí), i S’altre banda (Sònia Buj). Aquestes projeccions comptaran amb la presència dels seus directors. Al llarg de la nit, també es podran veure Farrucas, Premi Gaudí al millor curt, i Tótem Loba, premiat en els Premis Goya.

Deixa un comentari