Presentem imatge, spot i format del FICME 2020

El Festival Internacional de Cine de Menorca presenta imatge, spot, format i novetats per a la seva edició 2020. L’edició més internacional i concorreguda del FICME serà al mateix temps una edició especial adaptada a les circumstàncies. El FICME 2020 comptarà amb nous espais, dividirà la seva programació entre juliol i setembre i se celebrarà seguint els protocols de seguretat establerts per les autoritats sanitàries.

Secció Oficial i avanç de programació

La Secció Oficial de festival guanya pes per a aquesta edició després de la gran afluència de cintes a concurs d’enguany. Es realitzaran tres passsis per la secció de curts nacionals i internacionals Illes en Curt i dos passis per la secció balear Balears en Curt. La temàtica, encara que variada, tindrà línies diferenciades entorn de la sostenibilitat i el cinema social.

Com cada any, un nodrit grup de directors i directores, així com intèrprets de les cintes a concurs acudiran a Menorca per presentar-les. Al jurat d’aquesta edició, conformat per Javier Pachón, Carlos R. Ríos i Ingrid García Jonsson, se sumen personalitats del sector com Carlos Bardem, Aida Folch, Macià Florit i Marta Bayarri.

Un total de 38 films seleccionats optaran al premi al millor curtmetratge en les dues categories de la Secció Oficial. Entre ells 7 estrenes mundials, 5 nacionals, 21 estrenes a nivell balear i 4 a Menorca. La selecció comptarà amb films destacats com Pile Poil, curt guanyador del Premi César -els Goya francesos-; l’estrena mundial d’Ulisses, nou film de Joan Bover després de Kyoko; Solsticio de verano, flamant guanyador de SEMINCI amb interpretacions d’Aida Folch i Jan Cornet; Mateoren ama, dels directors de la guanyadora de dos Goyas per La trinchera infinita, Aitor Arregi i Jose Mari Goenaga; o Le Roi des démons du vent, estrena nacional del curt de la coneguda actriu i directora francesa Clémence Poésy.

Les últimes novetats per al FICME 2020 s’han fet públiques juntament amb la nova imatge del festival, elaborada per la dissenyadora menorquina Maria Eva Melià i l’spot d’aquesta edició, una creació de la productora Binifilms.

Tota la informació i més detalls a la nota de premsa que us podeu descarregar fent clic aquí.

 

imatgeficme2020

Spot FICME 2020 from Festival de Cine de Menorca on Vimeo.