Premi ex-aequo a la quarta edició del Festival de Cinema de Menorca

Irene Moray i Alejandro Saevich es reparteixen el premi Illes a curt en una edició en la qual s’han presentat al voltant d’uns 500 curtmetratges. Els premis s’han entregat aquest dissabte 20, a l’Illa del Rei a Maó. El jurat l’han format Isaki LacuestaIsa Campo, Alba Paz i Marga Melià.

“Suc de síndria”, d’Irene Moray i Mamartuille, d’Alejandro Saevich han guanyat el quart certamen del Festival de Cinema de Menorca, en un premi que el jurat ha considerat donar ex-aequo. A la secció Balears en curt, que premia el millor curtmetratge balear, el guardó ha estat per Marta Font amb l’obra “L’accident”. Dins d’aquesta mateixa categoria s’ha fet una menció especial a “Ca Nostra”, curtmetratge dirigit per la menorquina Laia Foguet.

Pel que fa al premi Talent Jove, de la secció del mateix nom i que s’ha posat en marxa en aquesta edició, ha estat per a “La dualitat del tot”, de Mariola Pax, Laia Orfila i Agus Estrada.

D’entre els llargmetratges projectats, el premi del públic, que s’atorga mitjançant votació, va ser premiada “La mujer de la montaña”.

Els guardons que s’han entregat, a banda del premi, han estat dissenyats pels alumnes de Joieria de l’Escola d’Art de Menorca.

Valoració del jurat de Suc de síndria, d’Irene Moray

L’obra d’Irene Moray va destacar “per tractar un tema difícil des d’una perspectiva subtil, elegant i lluminosa”. Suc de síndria s’ha projectat a Menorca després de guanyar premis en els festivals de Berlín, Medina del Campo, Màlaga i DE A.

Valoració del jurat de Mamartuille

El curtmetratge mexicà Mamartuille, dirigida per Alejandro Saevich, és una singular comèdia que ja ha passat per festivals com Clermont-Ferrnad i Palm Springs i és un dels candidats als Premis Ariel. En aquesta història sobre un absurd i complex conflicte internacional protagonitzada pel president de Mèxic, el jurat ha destacat “la seva gran capacitat per crear tot un món en tot just tns minuts”.

Valoració del jurat de L’accident

A la secció balear, el guardonat ha Estat “L’accident”, de la cineasta Marta Font. En aquest curt de 8 minuts i que ha Estat seleccionat en festivals com Bogotà i Alcalá d’Henares, es narra com unes vacances familiars a Menorca es converteixen en un viatge angoixant que oscil·la entre la realitat i la ficció. El jurat ha destacat “la seva originalitat i mestratge per transportar al públic, amb pocs elements molt ben jugats, a un lloc i una època concrets per generar primer tendresa i després acabar en tensió”.