Ple absolut a l’obertura de la 3a edició del Festival

La tercera edició del Festival de Cinema de Menorca ha començat aquesta nit, com ja és tradició, a la plaça de la Catedral de Ciutadella, amb més de 400 persones amb ganes de veure en un lloc únic la pel·lícula que ha obert el festival, Grímsey.

A les 21.30 h l’espectacle Allegretto ma non Troppo- Companyia Teatre de Xoc ha obert la vetllada, i s’ha projectat l’espot del festival, realitzat per Macià Florit. A continuació, Miquel Angel Maria, Conseller d’Educació del Govern Insular de Menorca; Clara Gomila, Alcaldessa de Ciutadella, Héctor Pons, tinent d’Alcaldia de Cultura del Ajuntament de Maó; i Ines Garell, directora del Festival, han donat la benvinguda i han presentat breument aquesta edició a tots els assistents. També hi han intervingut els directors de la pel·lícula Grímsey, Richard Garcia y Raúl Portero, contents d’inaugurar el festival i participar d’aquest esdeveniment cinematográfic menorquí.

Un cop fets els honors s’ha donat pas a la projecció de la pel·lícula, que forma part de la programació d’Illes en Llarg. Grímsey (Richard Garcia i Raúl Portero |Espanya, 2017|70min|Castellà, Anglès |VOSE), com la resta de llargmetratges que es projectaran al festival, se situa en una illa, en aquest cas a la homònima Grímsey (a Islàndia).

I demà dimarts…

Dimarts el Festival ofereix un programa ple de propostes. La primera cita del dia serà ales 12 h a Can Saura (Ciutadella). Es tracta d’una de les noves activitats paral·leles del festival, totalment gratuïta, en què s’ofereix l’oportunitat de compartir un vermut amb alguns directors i el jurat del festival.

A partir de les 18 h es reprenen les sessions de cinema habituals, repartides entre Ciutadella i Maó, amb llargmetratges tan interessants com Song of Granite, un film encara mai projectat a Espanya i, per tant, estrena nacional del Festival de Cinema de Menorca, igual que Bajo el mismo árbol, que també es projecta aquest dimarts.

Programa detallat de dimarts 17/07:

12 h Vermut amb Directors – Activitats paral·leles
Can Saura (Ciutadella). Gratis

18 h Song of Granite – Illes en Llarg – SomMostra
Cine Canal Salat (Ciutadella). 4 €

19 h Tanna – Illes en Llarg – SomMostra
Cine Sala Ocimas (Maó). 4 €

20 h Illes en Curt I – Secció Competitiva de Curtmetratges
Can Saura (Ciutadella). 3 € – doble sessió, 5 €
Extraños en la carretera
Inlove
Ice
Silent Campine
Les misérables
La última virgen
The Stunt Manual

*degustació amb Damm i Piqniq

22 h Bajo el mismo árbol – Illes en Llarg – SomMostra
Can Saura (Ciutadella). 3 € – doble sessió, 5 €