Convocatòria oberta a la secció oficial de curtmetratges

El Festival de Cinema de Menorca obra la convocatòria per presentar els curtmetratges que competiran a les seccions oficials de la cinquena edició. Des d’aquest dilluns i fins dia 12 d’abril de 2020 es poden presentar les propostes audiovisuals a les seccions balear i internacional. La temàtica de les obres és totalment lliure. Però es valoraran positivament aquelles que siguin de caràcter social o mediambiental, tot seguint la línia de sostenibilitat engegada la passada edició. I que enguany es consolida amb el compromís dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Seccions oficials

Els curtmetratges a competició que estiguin realitzats per persones residents o nascudes a les Illes Balears, es poden registrar a la secció de Balears en Curt. En aquesta mateixa convocatòria hi tenen cabuda les obres rodades a les Illes per persones de qualsevol procedència. Per inscriure’s, de manera gratuïta, es poden adreçar a la plataforma Filmfreeway o emplenar el formulari adjunt a les bases.

Els requisits bàsics són:

  • que la durada de l’obra audiovisual no superi els 20 minuts
  • hagi estat rodada entre 2018 i 2020.
  • tengui incrustats subtítols en castellà en cas que s’hagi rodat en qualsevol altre idioma.
  • s’accepten propostes documentals, de ficció d’imatge real i animació.

Aquests mateixos requisits s’apliquen a les obres que es presentin a la secció internacional  i nacional de Illes en Curt. La diferència és la procedència de les obres, que no poden ser rodades a les Illes ni estar realitzades per persones residents o nascudes a les Balears. En aquest cas, la inscripció s’ha de fer exclusivament a través de la plataforma Filmfreeway, amb un cost de 5 euros.

Podeu consultar la totalitat de les bases aquí.

Difusió i premis

Les obres que es presentin a la secció oficial de la cinquena edició del Festival de Cinema de Menorca opten a un premi de 700 euros en metàl·lic, un guardó dissenyat per artistes menorquins i la preselecció de l’obra per ser projectada al festival Filmets de Badalona.