Nit de cinema amb les projeccions de les seccions oficials i la presència de Jan Cornet

La tercera jornada de festival venia carregada de curtmetratges de secció oficial, balear i internacional, que s’han pogut veure a l’Orfeó Maonès, Cinema Canal Salat de Ciutadella i Pati mirador de Sant Francesc. Han estat la primera i segona sessió d’Illes en Curt, amb la presència de Jan Cornet presentant Latitud, i de Balears en Curt, amb els cineastes David Mataró (Llengua amb tàperes), Àlex Arroyo (Sol sol), Rubén Jiménez (La leyenda de Oriol) i Lalo García i Txell Sabartés (No credit) entre Maó i Ciutadella.

Al Pati mirador de Sant Francesc, la nit ha començat amb un espectacle de la companyia Teatre de Xoc mentre part del públic sopava a l’espai village del FICME. Posteriorment s’ha iniciat la projecció, en la qual hi havia Latitud, un curt que parla sobre una relació pare-fill en la tensió del confinament de 2020. Jan Cornet presentava el curt com el resultat de les seves ganes de dirigir sumades a aquesta experiència que, d’alguna manera, tothom ha sofert. Com aquest, la resta de curtmetratges tenien, en les relacions intergeneracionals i els amors paternofilials, un dels grans leitmotivs.

Divendres 16 té lloc la Jornada tècnica, que comptarà amb 7 ponents de renom del món del guió del cinema i la televisió: son Laia Foguet (Ca nostra, Crims); Núria Giménez Lorang (My Mexican Bretzel); Albert Espinosa (Polseres vermelles); Pepe Coira (El Hierro); Gema R. Neira (Velvet, Las chicas del cable); David Desola (El hoyo) i Ian Pons, director menorquí de reconeguts videoclips i anuncis comercials. A banda, també serà un dia de projeccions de seccions oficials a les seus de Ciutadella i Maó.

Deixa un comentari