Més de 600 curtmetratges de 43 països concorren al certamen #SomCurts del Festival de Cinema de Menorca

Una trentena de produccions balears participen en aquesta nova edició

Un total de 695 curtmetratges de 43 països diferents concorren a la nova edició del certamen de curtmetratges internacionals de que organitza el Festival de Cinema de Menorca. Realitzadors de tota Europa, així com d’Iran, Veneçuela o Timor Oriental han participat en aquest concurs internacional, que anunciarà el seu guanyador el pròxim 24 de juliol.

En aquesta segona edició podien participar produccions filmades entre 2014 i 2017, de temàtica lliure i amb un màxim de 20 minuts de duració. El Festival cercava la qualitat i originalitat de pel·lícules que no s’haguessin estrenat comercialment.

Espanya, amb 422 curtmetratges presentats, ha estat el país amb més participació seguit de Brasil (54) i França (39). La diversitat d’origen dels directors era un dels elements que cercava el certamen, i que ha fet que hagin arribat produccions de Corea del Sud, Iran, Rússia, Islàndia o Timor Oriental.

El concurs comptava també amb la secció Balears en Curt on només podien participar realitzadors nascuts o residents a les Illes Balears amb curtmetratges filmats a l’arxipèlag. Convocatòria que ha aconseguit reunir una trentena de pel·lícules.

 El premi per al vencedor d’Illes en Curt seran 600 euros i una càmera GoPro Hero 5 per gentilesa de Foto Ruano. A més, els curtmetratges seleccionats es projectaran en la segona edició del Festival de Cinema de Menorca (que es celebrarà entre el 17 i el 22 de juliol), així com als vaixells de Baleària els dies previs a la mostra i festivals col·laboradors. Enguany també s’organitzarà un cicle de projeccions pels diferents municipis de Menorca.

Deixa un comentari