Les illes seran protagonistes de la 3a edició del Festival

El Festival va presentar el cartell de la seva nova edició, que incorpora nous espais per a les seves activitats

El Festival de Cinema de Menorca, que se celebrarà la setmana del 16 al 21 del proper mes de juliol, ha presentat la seva tercera edició en un acte a la Casa Venecia de Maó. Les obres cinematogràfiques seleccionades que formen la programació d’aquesta edició tenen com element comú les illes.

L’acte va comptar amb la participació de Fanny Tur, Consellera de Cultura del Govern de les Illes Balears; Hèctor Pons, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Maó; Josep Juaneda, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Ciutadella; Isaac Olives, responsable de Foment del Turisme del Consell Insular de Menorca; i Inés Garrell, directora del Festival de Cinema de Menorca.

Com en les edicions anteriors, el festival oferirà una mostra de llargmetratges i una mostra de curtmetratges que inclou dues seccions competitives (Illes en curt i Balears en curt). La programació del festival al complet es coneixerà al juliol. Així i tot, durant l’acte es va avançar que el festival s’inaugurarà amb l’estrena de la pel·lícula Grimsey (Richard García i Raúl Portero, 2017), homònim d’una illa islandesa.

Imatge 2018

També s’ha fet pública la nova imatge d’aquesta edició, creada pel dissenyador menorquí Ivan Triay, i que il·lustra les samarretes, bosses i cartells que es distribuiran durant totes les jornades del festival.

Més espais de cinema a Menorca
Una altra de les novetats d’aquesta edició són els nous espais on es projectaran les pel·lícules. Amb ànim de posar el cinema a l’abast de tot el públic menorquí, el festival ha expandit les ubicacions de les seves activitats per dur-les tant a l’est com a l’oest de l’illa. La plaça de Catedral de Ciutadella, el pati de Sant Francesc de Maó o els Cinemes Canal Salat a Maó repeteixen com a seus del festival. Aquest any s’hi afegeixen llocs tan exclusius com l’espectacular illa de Llatzeret, el recentment reobert Can Saura (Ciutadella), el Casino Mahonès (Maó), el Mercat des Claustre (Maó) o els cinemes Ocimax.

Casa Venecia, on va tenir lloc la presentació
Casa Venecia, on va tenir lloc la presentació
Estrella Damm
Gin Xoriguer
Gin Xoriguer present a la presentació
Gin Xoriguer present a la presentació