El Festival Internacional de Cinema de Menorca 2021 celebrarà la sisena edició del 13 al 17 de juliol

El FICME aposta per la presencialitat i els formats híbrids en una edició que s’adaptarà a la situació per tornar a oferir una selecció dels millors curtmetratges balears i internacionals de l’any

 

L’esperit ‘social i sostenible’ regirà la programació i organització d’un dels grans certàmens cinematogràfics de les Illes Balears

 

El Festival Internacional de Cinema de Menorca afronta una nova edició i aposta, un any més, per l’exhibició presencial en indrets emblemàtics de Menorca. Les dates, com algun d’aquests emplaçaments, no varien, i serà la tercera setmana de juliol quan tindrà lloc el certamen. Concretament, del dimarts 13 al dissabte 17 de juliol.

Des de l’organització del FICME s’intenta potenciar al màxim els valors que han acompanyat i consolidat el festival, com són el gaudi del bon cinema en comunitat —seguint sempre les mesures sanitàries necessàries— i en entorns privilegiats de l’illa, i així es pretén que segueixi enguany, sempre que la situació global ho permeti.

Els millors curts internacionals i balears de l’any. La programació, un any més, tindrà com a principals eixos els curtmetratges d’àmbit internacional i balear. Per una banda, les seccions Illes en Curt i Balears en Curt buscaran el més destacat en curtmetratges d’arreu del món i balears, donant tot el protagonisme a aquest format i oferint al públic una selecció rigorosament curada. Malgrat que la temàtica és lliure, el comitè de programació del FICME tindrà molt en compte conceptes com la sostenibilitat i la consciència social, que seran molt presents tant a dins com a fora de les pantalles del festival.

Jornades professionals híbrides. Tot i que es donarà prioritat, sempre en mesura del possible, al format presencial, hi haurà activitats que es plantejaran en un format híbrid o semipresencial, com és el cas de les jornades professionals. Aquesta trobada sectorial torna a les dates del certamen i, per facilitar que tothom qui ho vulgui pugui assistir-hi, es realitzarà de tal manera que no depengui de la presència física, evitant desplaçaments innecessaris.

Més endavant, conforme s’apropin les dates del FICME 2021, s’aniran donant detalls de totes les novetats de l’edició.

El festival és possible gràcies al Consell Insular de Menorca, al Govern de les Illes Balears i als ajuntaments locals; compta amb el suport d’Obra Social La Caixa i de Menorca Preservation Fund; el patrocini privat d’Estrella Damm i la col·laboració d’empreses menorquines.