JORNADES PROFESIONALS

Club Nàutic de Ciutadella, 21 i 22 de juliol

“És necessari plantejar com l’espectador veu el cinema en els nostres dies sense por a les conclusions que en puguem extreure”

Jaume Ripoll, soci fundador de FILMIN

Us presentem les nostres Jornades Professionals, que pretenen ser una finestra a les dinàmiques de consum, creació i distribució de productes culturals en l’era digital. El nostre objectiu és impulsar l’àrea professional del Festival Internacional de Cinema de Menorca i crear un punt de trobada en xarxes de professionals de la indústria audiovisual, de les indústries culturals i creatives (ICC’s) i de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC’s).

Inscripcions aquí

@JaumeRV

Jaume Ripoll (Palma de Mallorca) és graduat en Especialitat de Direcció a l’ESCAC. Després d’iniciar la seva carrera com a director de documentals i videoclips, compaginà el seu treball d’articulista en premsa i revistes treballant sis anys a l’empresa Manga Films. L’any 2005 entrà a formar part de la prestigiosa distribuidora de cinema independent Cameo per exercir funcions de Director Editorial. Actualment exerceix de Director Editorial i de Desenvolupament de Filmin, el portal de què és co-fundador i que és la referència per al cinema independent a Espanya, amb més de 800.000 visitants al mes i que ha estat triada la Millor Plataforma de Cinema Europeu per la UE durant els darrers 4 anys, Premi Sant Jordi, Premi Time Out, Premi Ciutat de Barcelona, Premi Projecta i Premi Tendències d’El Mundo. Des del 2012 també ocupa la vicepresidència d’EUROVOD, la primera associació europea encarregada de distribuir cinema online que treballa en 11 països.

Jaume Ripoll és el fundador i director d’Atlántida Film Fest, el major festival de cinema on-line que ha superat els 125.000 espectadors durant les seves 5 edicions. Ha participat com a jurat als festivals de Rotterdam, Berlín, In-Edit, Cinergia o Sitges, entre d’altres. Des de l’any 2008 dóna classes a les universitats UAB, UB, ESCAC i Pompeu Fabra i codirigeix el Màster de Distribució Cinematogràfica a la UOC.

@yerblues 

És el director d’IB3 Televisió. Durant més de quinze anys ha treballat en l’audiovisual, produint i dirigint curtmetratges de ficció (premiats internacionalment) i continguts per a televisió i internet. Durant tot aquest temps ha estat molt vinculat al desenvolupament web, tant com a programador, coordinador de projectes o editor de continguts, especialitzant-se, sobretot, en projectes que interrelacionen internet i l’audiovisual. Així mateix, ha estat molt lligat a projectes d’investigació i docència com a conferenciant, professor universitari i membre de diversos observatoris de l’audiovisual contemporani. Els darrers anys va treballar per Apple, en la seva seu europea, i 2btube, una start-up associada a Youtube.

Àngela Bosch Rius és la coordinadora de l’Illes Balears Film Commission. El seu treball se centra principalment en la promoció de les Balears com a localització de rodatges audiovisuals, sense deixar de banda la internacionalització del producte audiovisual fet a les illes.

A més, té experiència com a consultora de distribució internacional de l’audiovisual en entitats de prestigi, com l’Institut de Comerç Exterior i Medusa-Grupo Mediaset, i ha estat directora general del consorci Catalan Films entre 2003 i 2011.

Ha col·laborat en l’organització d’un bon nombre de festivals internacionals de cinema, com el Miradas Doc de Tenerife, Mare Mostra de Palma, Festival Internacional de Katowice a Polònia, el Film Forum Zadar de Croàcia, entre d’altres, tant com a jurat de selecció com formant part de l’equip organitzador. Durant els darrers anys ha treballat per a l’Associació de Productors Audiovisuals de les Illes Balears.

@TiagoBarro

Santiago Barro és enginyer tècnic de sistemes i el director i fundador de l’empresa Binary Menorca, creada l’any 2000. Es tracta d’una empresa dedicada exclusivament al desenvolupament de software. Entre els nombrosos premis i mencions que ha rebut, destacar haver estat finalista en el concurs nacional The Cloud Master 2011 de Microsoft. També guanya el premi Millor Idea Tecnològica de Balears 2007, atorgat pel Govern Balear, la Millor Empresa Jove de Menorca 2007, per la PIME Menorca, i Millor Jove Empresari de Menorca 2009, de Joves Empresaris.

… y tambè…

Pep Cerdà – Institut d’Estudis Baleàrics · Josep Lluís Pons – Direcció General d’Innovació CAIB · Núria Campreciós – FICME · Laia Aubia – Docs Barcelona · Carlos Ríos – Festival de Cinema d’Autor de Barcelona · Sandra Seeling – Evolution Mallorca International Film Festival · Geraldine Gonard – Inside Content · David Castellanos – Cinema Republic · Diana de la Cuadra – Strange Friends · Silvia Iturbe – Double i · Josep Hernández – CGPills · Victor Navarro –  CESAG

Dijous 21 de juliol

10.00h

Inauguració Jornades Professionals

Miquel Company Pons, conseller d’Ocupació i Projecció Econòmica de Menorca

Josep Cerdà, IEB-CAIB

Inés Garrell, directora del FICME

 

10.15h

Festivals de cinema: claus per a la sostenibilitat i la innovació

Modera: Nuria Campreciós, Festival Internacional de Cinema de Menorca

– Atlántida Film Festival, Jaume Ripoll

– Laia Aubia, Docs Barcelona

– Carlos R. Ríos, Festival d’Autor de Barcelona (D’A)

– Evolution Mallorca International Film Festival, Sandra Seeling

 

11.45h

Pausa

 

12.10h

Taula rodona: distribució i màrqueting internacional de continguts audiovisuals i digitals

Ho modera: Angela Bosch, directora de l’Illes Balears film Commission

– Geraldine Gonard, Inside Content

– David Castellanos, Cinema Republic

– Diana de la Cuadra, Strange Friends

– Silvia Iturbe, Double i

– Nuria Costa. Working at weekend

 

14.00h

Fi de la jornada

Divendres 22 de juliol

10.00h

Tics aplicades a la producció cultural i de continguts digitals

Ho modera: Pep Cerdà. IEB

Duet: innovant en la distribució de continguts digitals

Joan Carles Martorell. Director de IB3 Televisión

Jaume Ripoll . Filmin/ Atlántida Film Festival.

 

11.15h

Pausa

 

11.45h

Taula rodona: com les TIC’s poden contribuir a la generació de continguts digitals innovadors

Ho modera: Josep Lluis Pons. DG de Innovación CAIB

– Social Vane

– Santiago Barro. Binary

– Josep Hernández. CGPills

– Victor Navarro. CESAG

 

13.00h

Col·loqui i torn de preguntes

 

13.30h

Lectura del Manifest

Conclusions de les Jornades

 

14.00h

Fi de la jornada

Amb el suport de:

 

Institut d'Estudis BaleàricsConselleria TripleConsell de Menorca

Organitza:

PowerHouseHub-final

Col·laborador:

nautic

Vehicle Oficial:

 

Ok Rent a Car__Horizontal CMYK

Mitja Oficial:

IB3 (1)

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca