Illes en Llarg: Gaudeix d’una sel·lecció dels millors llargmetratges

Un total de 10 pel·lícules, que en la seva majoria, succeeixen en illes o tenen en aquestes un leitmotiv, formen part de la secció Illes en Llarg del Festival de Cinema de Menorca. Alguns dels títols que es podran veure són “María (y los demás)”, première menorquina a Maó, amb presència de la seva directora, Nely Reguera, i que obrirà una intensa semana del millor cinema mundial el divendres 14 de juliol.

A partir del dilluns dia 17 de juliol i cada dia fins al diumenge 23, s’habilitaran diferents espais arreu de Ciutadella per gaudir d’un cuidada sel·lecció de pel·lícules. Les principals localitzacions són els Cinemes Canal Salat, la Plaça de la Catedral i Lhítica. Per a la inauguració del festival, el 17 de juliol, es projectarà la pel·lícula francesa “Victoria (97)”, estrena balear, una comèdia sobre les heroïnes dels nostres temps. Continuarem amb la iraniana A Dragon Arrives! (Mani Haghighi), premiada al Festival de Sitges, première balear i no estrenada a Espanya, la xilena Mala junta (Claudia Huaiquimilla), première espanyola, seleccionada a festivals com Toulouse o Palm Springs, o la celebradíssima Estiu 1993 de Carla Simón, première menorquina i que és la pel·lícula seleccionada per la cloenda del festival.

Des de Kirgistan arriba Sutak, nómadas del viento, un assaig poètic entre paisatges majestuosos sobre els vestigis d’una cultura a punt de desaparèixer; des de França la comèdia coral Rosalie Blum i des d’Itàlia amb la interpretació de Juliette Binoche, La espera, situada a Sicília. Tancarà el festival el diumenge 23 el documental Caballo Ganador amb una projecció especial al Port de Ciutadella.

Per al dijous, 20 de juliol, està programada una festa molt especial a les impresionants pedreres de Lhítica Pedra Viva. En aquest meravellós entorn, els assistents podran gaudir de cinema a l’aire llire amb la pel·lícula d’animació La tortuga roja, una coproducció franco japonesa, un cant d’amor a la natura que neix del prestigiós estudi Ghibili, l’estudi d’artesans més prestigiós del cinema d’animació.

El calendari complet de projeccions en aquest enllaç

#MenorcaCinema

 

Deixa un comentari