Illes en llarg estrena a Menorca la darrera pel·lícula de Carles Marquès-Marcet, Els dies que vindran

ILLES EN LLARG | FCME 2019
DIA: 15, 16, 17, 18, 19 I 20
HORA: 20h. i 22h.
LLOC: plaça de la Catedral i Cinemes Canal Salat a Ciutadella; pati de Sant Francesc, Sales Ocimax i Illa del Rei a Maó

El productor de la darrera pel·lícula del director Carles Marquès- Marcet, Tono Folguera, i els dos protagonistes, David Verdaguer i María Rodríguez, presentaran el pròxim 20 de juliol el film Els dies que vindran, amb la que el director català tanca una trilogia iniciada amb 10.000 km i Tierra Firme. Serà en el marc de la gala d’entrega de premis, a l’Illa del Rei.

Pel que fa a la resta de films, Litus, de Dani de la Orden, Profesor en Groenlandia, pel·lícula que arriba des de França, i Fishbone, de Adán Aliaga, són estrenes a les Illes Balears. Aliaga serà a Menorca per presentar el seu film.

També seran a l’illa la directora de Simshar, Rebecca Cremona. La presència d’aquest film a Menorca és un dels resultats de l’intercanvi amb el Festival de Cinema de Valletta, de Malta.

Isaki Lacuesta i Isa Campo, que enguany formen part del jurat del Festival, presentaran la seva darrera obra, Entre dos aguas, guanyadora de la Conxa d’Or a Sant Sebastià i premi Gaudí, entre altres reconeixements.

I des d’Islàndia arriba La mujer de la montaña, premi del públic al Festival de Sevilla 2018.

Cinema social

Dintre de la secció de cinema social, que enguany està dedicada al tema de la transsexualitat, es projectaran dues estrenes menorquines: Trans*Happy i Me llamo Violeta.

La primera, en format documental, tracta sobre la infància trans a les Illes Balears. La directora, Marisa Candia, vindrà a presentar-la. La segona, és una pel·lícula que narra el viatge d’un nen transgènere en el seu pas cap a la seva vertadera identitat sexual. Me llamo Violeta és una obra de David Fernández de Castro i Marc Parramon rodada a Espanya i dura 76 minuts.