FICME 2021: per què som sostenibles?

El Festival Internacional de Cinema de Menorca, des de la seva fundació, ha tingut molt clares algunes de les seves línies mestres. Una d’elles és el seu esperit sostenible, a través del qual vol transmetre valors com l’ecologia i el respecte pel medi ambient. Des de la primera edició hi ha hagut una sensibilitat especial per això a nivell de programació i organització que el 2020 va integrar-se al mateix nom del certamen, nomenant-se social i sostenible. Però què vol dir això?

Conscienciar a través del cinema. Dintre del programa del FICME hi ha, cada any, una sessió especialment dedicada a la sostenibilitat. L’any passat va ser Santuario, presentada per Carlos Bardem, i enguany repetirem sessió amb els títols Éxodo climático —guanyador de l’Espiga Verda a SEMINCI de Valladolid—i From Trash to Treasure, a més d’uns petits curtmetratges de quilòmetre zero sobre ecologia.A banda, també els curtmetratges balears i internacionals tenen, en la sostenibilitat, un eix temàtic que tenim en compte a l’hora de programar.

Fora del festival, també coorganitzem el cicle Cinemar, amb una sèrie de llargmetratges documentals dedicats a ecologia marina, amb el suport del departament de Reserva de la Biosfera.

Un festival lliure de plàstics. Cada any intentem reduir a la mínima expressió la presència de plàstic i altres materials no reutilitzables en el dia a dia de l’esdeveniment. Aquest any, el village del FICME i tots els espais tindran com a política principal evitar envasos i aquests materials el màxim possible respectant, a l’hora, totes les prevencions sanitàries.

Fomentar el consum local. Tant la programació com, sobretot, els proveïdors de begudes i degustacions del festival, són de quilòmetre zero. Productes locals de la pròpia illa com Bolets de Menorca, que oferiran deliciosos plats als assistents de les sessions del Pati mirador de Sant Francesc.

Deixa un comentari