De la mateixa manera que el Festival Internacional de Cinema de Menorca té molt clar el seu esperit sostenible, també té una clara vocació social que acompanya totes les facetes de la seva organització i programa.
Programació paritària i d’esperit social. El conjunt de la programació del FICME, des de la seva primera edició, té en compte criteris com la paritat, de la qual n’és un gran defensor. Cada any hi ha una voluntat activa per a oferir, en la integritat de la selecció cinematogràfica, visions plurals i equitatives per raons de gènere però també d’origen i cultura. Enguany, el global dels curtmetratges sumen un total de 26 directores i 29 directors provinents de 10 nacionalitats.
Preus assequibles i espais accessibles. Tots els espais del certamen tenen accessos per a persones amb mobilitat reduïda i un preu d’entrada adaptat a totes les butxaques perquè ningú es quedi sense festival.
Un festival per a tots els públics. La programació del FICME està enfocada, també, a tots els públics: des de les seccions oficials, per afeccionats al millor cinema balear i internacional, a Som Família, curtmetratges i un espectacle per al públic familiar, o Talent Jove i Boínder, per a mostrar als espectadors del festival el més destacat del talent emergent menorquí.
Activem l’economia social. A través de la contractació d’empreses i serveis locals, activem l’economia local i contribuïm a promoure companyies menorquines en un projecte amb vocació d’abast nacional i internacional.
Tot plegat evidencia la funció social del festival, un agent cultural únic a l’estiu que actualment és, també, un dels principals promotors del cinema a l’illa. Amb les pel·lícules i cineastes convidats, cada juliol posa Menorca al mapa cinematogràfic balear i nacional.