La segona edició del festival tanca amb un gran èxit de public

La segona edició ha arribat a la seva fi després d’una setmana intensa de cinema i activitats adreçades a tots els públics

– Públic: han sigut 3700 els assistents a les projeccions cinematogràfiques i a les activitats paral·leles, programades i dirigides a tots els públics

– Les seus d’aquesta edició han destacat cada una per la seva singularitat i ha estat positiva l’aposta per les noves localitzacions: Port Vell de Ciutadella, Alberg de Sa Vinyeta, el Mercat des Peix, l’Orfeó Mahonés i el Pati de Sant Francesc del Museu de Menorca, aquestes dues últimes a Maó.

– Secció oficial: La convocatòria de curtmetratges oberta a principis d’any tant per a les seccions Illes en Curt i Balears en Curt s’ha consolidat ja que s’han rebut prop de 700 projectes que s’han avaluat per a ambdues seccions. Els vint-i-quatre curts seleccionats d’Illes en Curt s’han projectat al Pati de Santa Clara amb una gran acollida per part del públic, de la mateixa manera que els deu curts balears que han competit, projectant-se en dues sessions als Cinemes Canal Salat.

– En aquesta edició s’han incorporat altres disciplines artístiques i culturals per tal d’enriquir la programació i donar visibilitat a iniciatives locals: les arts visuals i la dansa del mapping de la inauguració, circ i teatre per les sessions infantils i la del Port Vell de Ciutadella.

– Convidats: a més dels membres del Jurat, Emma Suárez, José María Riba y Diane Malherbe, han sigut 30 els convidats, entre directors, productores y professionals que han participat en l’espai professional SomDones que ha gestionat l’organització, en plena temporada alta. María Ripoll, Tatiana López, Paco Poch, Toni Bestard, Anna Petrus, Laia Foguet, Clara Nieto, Jaume Ripoll, Carlos Ríos, entre d’altres han vingut a la illa per assistir al festival

– Ajuda institucional i d’empreses i entitats locals. L’Associació Tanagra, organitzadora del festival, compta amb el recolzament institucional del Consell Insular de Menorca a través de la Conselleria de Cultura, del Govern Balear a través de l’Institut d’Estudis Baleárics – Illes Balears Film Commission i IbDona, dels Ajuntaments de Ciutadella y Maó y d’Ib3 com a mitjà oficial. Cal destacar que per aquesta edició, més de 30 empreses i entitats col·laboradores han realitzat diferents aportacions per tal de fer possible el desenvolupament de l’esdeveniment.

– Premsa i comunicació: a banda dels mitjans tradicionals que han recollit diàriament les novetats del festival, l’audiència ha pogut fer el seguiment a través de diari del festival, editat i publicat al web, així com també a través de les xarxes socials, especialment Facebook i Instagram, que han tingut una intensa activitat.

 

 

Deixa un comentari