Illes en curt: l’any més internacional.

ILLES EN CURT | FCME 2019
DIA: 16, 17 i 18
HORA: 19h.
LLOC: Cinemes Canal Salat a Ciutadella i pati de Sant Francesc a Maó

La secció de concurs oficial del Festival de Cinema de Menorca es consolida enguany amb la tria d’entre més de 450 curtmetratges rebuts de totes les parts del món.

A pesar de notar-se una gran presència de treballs nacionals, la llista de països participants és més extensa que mai. Entre els finalistes, hi ha curtmetratges vinguts dels Estats Units, Xile, Colòmbia, Romania, Mèxic, Rússia, França, Regne Unit i Nepal.

El treball de selecció dels curtmetratges finalistes va començar el desembre de 2018 fins a arribar als 19 seleccionats. Destaca la presència de films que ja han passat pels festivals més importants del món. És el cas delcurtmetratge Skin, guanyador en la passada edició dels premis Oscar de l’Acadèmia de Cinema americà. També destaca la gran quantitat de premis del film Suc de Síndria, que ha passat pels festivals de Berlín i Màlaga, entre altres.

Pel que fa als curtmetratges arribats des d’Espanya, duen noms com el del director Paco Cabezas i les actrius Verónica Echegui i Aitana Sánchez-Gijón.

Tres persones han treballat en aquesta selecció com a programadors, recolzats per tres persones més que han format el consell assessor.

Isaki Lacuesta, Isa Campo, Alba Paz i Marga Melià, com a jurat, seran qui esculli els guanyadors d’entre els 19 curtmetratges seleccionats. I que es podran veure en tres sessions d’Illes en Curt els pròxims dies 16, 17 i 18 de juliol.

Pel que fa als premis, s’entreguen en la gala final que es celebra el dia 20 a l’Illa del Rei, al port de Maó. Els guanyadors rebran 700 euros en metàl·lic i un disseny de la cadira del festival re interpretada pels alumnes de l’Escola d’Art de Menorca.