El diari del festival – 19 de juliol

Degustació exquisida de cinema i gastronomia en el segon dia de Festival

La segona jornada del Festival de Cinema de Menorca 2017 va començar amb la degustació de Cooking Films. En aquesta ocasió van ser els xefs Felip Llufriu i Marc Grañó del Restaurant Món qui, basant-se en la pel·lícula xilena La once (Tea Time), van oferir als assistents al Mercat del Peix de Ciutadella una tapa de gelat la Menorquina “Creación 57” acompanyada de crema gelada Fraggi. També hi havia, per a qui ho volgués, refrescant cervesa Estrella Damm.

A la tarda, 19h, va ser torn d’Illes en Llarg als Cinemes Canal Salat amb la pel·lícula iraniana A Dragon Arrives!, de Mani Haghighi, que va delectar el públic amb la bellesa de les seves imatges i la seva característica genuïnitat argumental, entre el thriller, la fantasia i fins i tot el documental.

Finalment, el Pati de Santa Clara va obrir portes a les 21.30h per a que el públic de la primera sessió de curtmetratges internacionals, Illes en Curt 1, fes de nou una degustació de platets cuinats per la xef Maite Vilamalla acompanyada aquesta vegada de gintònics Gin Mare. A les 22.30h va començar la projecció de 8 de les 24 obres que formen la selecció amb una audiència de més de 100 persones que va omplir el pati. Diane Malherbe i Emma Suárez, jurats, van fer així el primer tastet d’aquest compendi de curtmetratges extret d’entre els 700 rebuts a la convocatòria del festival. Deux dollars, O Pico Gritava Baleia, Raksa Dindaen, Sol creixent –director del qual, Guillem Manzanares, va assistir per a presentar-lo–, Centauro, Pis, A tres asaltos y La invitación, van ser els curts projectats a la sessió d’ahir dimarts.

J87C8094

Dijous 20: el festival segueix a tota vela

La jornada de dijous del festival s’obre amb les jornades professionals #SomDones, que enguany té com a principal eix la dona en el món del cinema i la industria audiovisual. A partir de les 10h al Restaurant del Club Nàutic de Ciutadella es debatrà, en tres sessions amb diferents ponents i convidats, sobre l’aportació de la mirada de la dona en la industria audiovisual, tecnològica.

Les ponents de la primera sessió seran les directores Maria Ripoll i Laia Foguet, l’actriu Emma Suárez i la cineasta Sílvia Ventayol, que moderarà el debat. A la segona, intervindran Tatiana López, d’El País Redes, la crítica i membre del CIMA Catalunya Anna Petrus y Diane Malherbe, cineasta i programadora. La tercera i última comptarà amb Jaume Ripoll, director de Filmin i de l’Atlàntida Film Fest, Paco Poch, productor i distribuïdor, i Toni Bestard, director.

Mentre, al Mercat del Peix des de les 11h del matí tornarà #CookingFilms, aquesta vegada amb Joan Bagur i Toni Taltavull del Restaurant Rels oferint una tapa de sopa freda de betarràvec, crema de iogurt i herbes fresques, basada en la pel·lícula Priorat. De nou, la degustació anirà acompanyada d’una cervesa Estrella Damm.

A la tarda (19h) tindrà lloc la primera de les dues sessions Balears en Curt als Cinemes Canal Salat, que compta amb 5 curtmetratges balears i la presència d’alguns dels seus cineastes. A més, la sessió es tancarà amb una presentació del documental Punta Nati, el batec de les pedres.

Per a tancar la jornada, a l’emblemàtic i majestuós espai Lithica es projectarà la pel·lícula d’animació La tortuga roja, maridat amb còctels de Gin Mare i la gastronomia de BaixaVan, foodtruck de la xef maite Vilamalla. En aquest espai es presentarà, abans, el documental Entorn La vida lliure, sobre el rodatge de la nova pel·lícula de Marc Recha rodada a Menorca. Per acabar, l’ambient musical de Dj Pater tancarà la velada de dijous.

Deja un comentario