Es presenta l’espot i la programació del Festival

A pocs dies de l’inici del festival (el 16 de juliol), el Festival de Cinema de Menorca ha presentat el seu espot oficial en un acte a Alcolea & Krauss (Maó) obert a tothom. L’espot té el format de curtmetratge i està realitzat per Macià Florit amb la col·laboració de l’Escola d’Art de Menorca. Rodat a l’illa menorquina, el curt parla dels orígens de la llum i del cinema a Menorca. En l’acte també s’hi han projectat els curtmetratges Madre (2017, Rodrigo Sorogoyen) i Woody&Woody (2017, Jaume Carrió i Laura Gost).

Una cinquantena de persones han assistit a l’acte, que ha comptat amb una rifa, una degustació d’Estrella Damm i de Gin Xoriguer, càtering de Ca N’Aurèlia, i espai d’Alcolea&Krauss.

 

Novetats del festival

La directora del Festival, Inés Garrell, ha presentat la programació del festival als assistents a la festa i ha donat el tret de sortida a la venda d’entrades i abonaments. També ha destacat que les illes són les protagonistes de la tria d’obres d’aquest any i que la presència de curts i llargs internacionals situen Menorca al mapa.

El festival s’organitza en una secció competitiva de curtmetratges formada per Illes en Curt (curtmetratges internacionals) i Balears en Curt (curtmetratges amb origen a les Illes Balears); una sessió amb els curtmetratges internacionals més premiats durant l’últim any, Perles en Curt; una secció de Mostra de Llargmetratges, i activitats paral·leles com SomOci i SomLab. SomOci són activitats agermanades amb la gastronomia, ja que hi haurà la “tapa del festival” de la mà de cinc bars que col·laboren, i un tast de vins amb relats gràfics, “Vinòmics”. El festival subratlla la seva part dedicada a professionals, SomLab, en què hi haurà un espai dedicat a fer un vermut amb els protagonistes, la presentació d’Acció Viver de Dones Visuals, i la Jornada Professional Doculab.

El Festival de Cinema de Menorca és obert a tothom, hi ha espais i activitats gratuïtes, i les sessions de pagament són de preus populars. A més a més, les pel·lícules són sempre en versió orginal subtitulada en espanyol, i per tant, accessibles a tots els públics.