SOM FESTIVALS | JORNADES PROFESSIONALS FCME

DIA: 19 de juliol

HORA: 10h. al Museu de Menorca, Maó

Què suposa per un territori ser la seu d’un festival de cinema?

Baix aquesta premisa es realitzarà el 19 de juliol la segona jornada professional del Festival de Cinema de Menorca 2019. Una cita oberta al públic general i enfocada tant al sector audiovisual com al turístic. A més, les persones interessades en assistir d’altres illes tenen l’oportunitat de rebre una ajuda del Govern de les Illes Balears pel desplaçament a Menorca.

Som Festivals consistirà en una taula rodona on es debatran diferents aspectes de l’organització d’un festival i tot el que l’envolta: el tipus de públic que atrau, la creació d’indústria audiovisual al territori on es celebra, els reptes de futur, etc.

A la taula rodona hi seràn:

  1. José Luis Cienfuegos, director del Festival de cinema europeu de Sevilla. El Festival de Sevilla té com a objectiu promoure i difondre la cinematografia europea, establint-se com un lloc de trobada anual per als talents europeus de cinema, periodistes especialitzats i professionals del sector.
  2. Luis González, director de Alcine. El Festival de Cinema d’Alcalá de Henares / Comunitat de Madrid, nascut el 1969, s’ha convertit al llarg dels anys en un dels festivals de referència en l’àmbit del curtmetratge i els joves creadors.
  3. Angelique Muller, directora de Valletta Film Festival. El Festival de Cinema de La Valletta és l’esdeveniment cinematogràfic anual més gran de Malta, amb el qual el Festival de Cinema de Menorca realitza enguany un intercanvi de programació. Curtmetratges que van ser seleccionats en passades edicions a Menorca es projectaran el dia 18 a Malta. I també està prevista la projecció de treballs maltesos dintre de la programació del juliol.
  4. Alba Paz, codirectora de Cinespaña. Fundat el 1996 a la ciutat de Tolosa, aquest festival té com a objectiu donar a conèixer i promoure el cinema espanyol, presentant al públic i als professionals del cinema francès la producció cinematogràfica espanyola. Alba Paz és a més jurat del Festival de Cinema de Menorca d’enguany.
  5. Josep Vinyeta, director de FILMETS Badalona Film Festival, festival internacional de curtmetratges dels gèneres de ficció, animació i / o documental. FILMETS és present a la programació de Menorca a través de les sessions infantils del dissabte dia 20.

Les persones interessades a assistir d’altres illes tenen l’oportunitat de rebre una ajuda del Govern de les Illes Balears pel desplaçament a Menorca.

Per més informació podeu contactar amb Marta Castells: jornades@festivalmenorca.com