José Corbacho, Carme Ruscalleda, Raül Balam, Nicolás Coronado i Ruth Llopis participaran en el Cooking Films 2022

El teixit gastronòmic menorquí, protagonista de les tres sessions de tarda al cinema Ocimax de Maó

Noms propis de la gastronomia del nostre país, com Carme Ruscalleda i Raül Balam, i de la petita i la gran pantalla, com José Corbacho, Nicolás Coronado i Ruth Llopis, visitaran Menorca per participar en el Cooking Films 2022. Seran els encarregats de presentar al públic sessions de cinema úniques en restaurants emblemàtics de l’illa.

L’actriu menorquina Ruth Llopis erà l’encarregada de presentar la pel·lícula Un bocado exquisito, de Christoffer Boe, títol que es podrà veure a Es Tast de na Silvia de Ciutadella dia 3 de juny. L’endemà, l’actor Nicolás Coronado presentarà Delicioso al restaurant Cristine Bedfor de Maó. La projecció al restaurant Biniarroca de Sant Lluís de Pan de limón con semillas de amapola, posarà el punt final al Cooking Films 2022 el diumenge 5 de juny, en una sessió conduïda per l’humorista i cineasta José Corbacho.

El teixit gastronòmic menorquí, protagonista a l’Ocimax

El Cooking Films 2022 donarà, també, molt de protagonisme a persones i entitats que formen part del teixit gastronòmic i agrícola menorquí. Serà a les sessions al Cinema Ocimax de Maó, on cada tarda es projectaran documentals que reflexionen sobre la restauració i la cuina en termes de sostenibilitat, creativitat i nous paradigmes. En aquesta sala tindrà lloc la inauguració oficial de la setena edició del Cooking Films, el 2 de juny a les 18 hores, amb la projecció de Camí lliure, documental que explora l’univers gastronòmic de Raül Balam and Carme Ruscalleda, i la participació dels dos xefs en un col·loqui posterior.

El dissabte 4 de juny, després de la projecció de La receta del equilibrio, Óscar Bernàcer (director), Rebecca Morris (directora de Menorca Preservation), Sergio Riudavets (agricultor de Productes Ecològics Santo Domingo), i Belly Ester (presidenta de la Cooperativa San Crispín), aprofundiran en el documental en un col·loqui moderat per Bep Al·lès, president de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears.

A l’última de les sessions a Ocimax, el diumenge 5 de juny, es projectarà Detrás. José Bosch (president CAEB Menorca), els xefs Felip Llufriu and Pau Sintes (recentment nomenat millor xef jove de Menorca) participaran en el col·loqui posterior, moderat per Pep Pelfort (membre de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears).

Leave a comment