FICME 365

FICME 365, CINEMA TOT L’ANY

Entenem el Festival com un tot, en què l’oferta audiovisual no pot quedar encaixada només en una sola setmana d’estiu. Per això proposem FICME 365, el conjunt d’activitats que es realitzen fora de la temporada turística i que amplien la programació a altres tipus de públics i espais.

L’objectiu de FICME 365 és que l’interès pel cinema no decaigui durant la temporada baixa. Però, també, que altres tipus de públics diferents que s’apropen a les projeccions durant l’estiu tinguin un espai propi. Les accions de FICME 365 es programen tenint molt en compte l’essència del festival. Així, impliquem en les activitats a altres entitats i festivals col·laboradors, que apropen les seves propostes al públic menorquí.

FICME 365 ÉS EDUCACIÓ I CONSCIÈNCIA

Les accions de FICME 365 es divideixen en dues grans branques. Per una banda, es troba el conjunt de serveis educatius amb una forta convicció educadora i pedagògica. Dintre d’aquests hi trobem tallers a les escoles, FILMETS Secundària a la Xarxa de Biblioteques o tallers d’acompanyament per guiar projectes que es podran presentar a la secció  Talent Jove del Festival.

Per altra banda, es troba una oferta destinada a un públic més adult, com són els cicles de cinema temàtic. Aquest any 2020 el Cicle Reserva de Biosfera, dedicat a la Reserva de Biosfera de Menorca, celebra la segona edició amb un cicle de cinema dedicat a la mar, el CineMar. També, dintre d’aquesta oferta s’hi troba el Cooking Films, una fusió de cinema i gastronomia que pretén promocionar el producte local i la cuina de Menorca en el context actual en què Menorca ha estat declarada Regió Gastronòmica Europea.

Serveis educatius

EDUCACIÓ DE QUALITAT A TRAVÉS DEL CINEMA

Un dels &nbspSustainable Development Goals que proclamen les Nacions Unides és el de procurar una Educació de qualitat. Aquest ODS és present al Festival Internacional de Cine de Menorca durant tot l’any. Però d’una manera molt especial en els tallers formatius que es realitzen durant les accions de FICME 365.

Captura-de-pantalla-2020-02-03-a-las-12.49.23
Taller de Salut Jove
Aquest taller, impartit per professionals del sector audiovisual, mostra als joves a interpretar i entendre una peça audiovisual. El programa de Salut Jove és una col·laboració que el FICME manté cada any amb el Consell Insular de Menorca, impulsor de l’activitat. Les sessions del taller es duen a terme durant el curs escolar, de setembre a juny.

09
FILMETS Secundària a la Xarxa de Biblioteques
En aquest cas, la programació que prepara el Festival de Cinema de Badalona FILMETS és projectada per als escolars de Menorca. Els espais de les biblioteques de l’illa, impulsors d’iniciatives educatives, acullen aquest taller, en el qual es trien films de temàtica social i medi ambiental. L’objectiu és remoure les consciències i posar damunt la taula problemes globals que preocupen al jovent.
0WhatsApp-Image-2019-08-01-at-08.02.47
Talent Jove
Des del 2020, el FICME trasllada la secció de Talent Jove a les activitats de FICME 365. Ho fa posant a disposició dels joves menors de 35 anys uns tallers d’acompanyament per a realitzar la seva obra audiovisual. Es tracta de sessions que es realitzen mensualment i que tenen l’objectiu de servir com a guia per aquells no iniciats en la producció audiovisual. Aquesta tutela és gratuïta i qui hi participi també podrà optar a formar part de l’equip de voluntaris durant la setmana del Festival, a més de presentar la seva obra a la secció Talent Jove.

Cicles de cinema

ELS CICLES, UNA MANERA DIFERENT
D’APROPAR-SE AL CINEMA
Durant l’any, el Festival Internacional de Cine de Menorca organitza dos cicles de cinema temàtic. La característica d’aquests cicles és que s’envolten d’activitats paral·leles organitzades en consonància amb la temàtica dels films projectats.
46521137_1898999490217066_8183402726114197504_o-2
Cicle Reserva de Biosfera

Una de les banderes de Menorca és la declaració de Biosphere Reserve, que va rebre l’any 1993. En línia amb la declaració del Festival Internacionl de Cine de Menorca de ser un esdeveniment sostenible and conscienciat amb els problemes medi ambientals, es va iniciar el Cicle Reserva de Biosfera, just l’any en què es complien 25 anys de la declaració, el 2019. Durant el 2020, el cicle està dedicat a la mar i rep el nom de CineMar.

DSC6222-2
Cooking Films
La cita del Cooking Films és una de les més celebrades pels amants del bon menjar. El maridatge entre cinema i cuina és l’essència d’aquest cicle, que ha comptat amb la participació dels cuiners de més renom de tota Menorca.