El Festival Internacional de Cinema de Menorca segueix apostant pel talent cinematogràfic emergent

Onze curtmetratges formaran part de la secció Talent Jove 2021

D’aquests, cinc formen part del taller organitzat pel FICME i impartit pel cineasta menorquí Macià Florit

El FICME ha estat, des de la seva primera edició, un certamen actiu en la formació de públics així com de talents que, més tard, poguessin formar part del teixit audiovisual balear. És per això que, fa ja tres edicions, el festival reserva una de les seves sessions a aquests joves creadors a través de la secció Talent Jove, amb un premi de 500 € que atorga el mateix públic assistent per via del seu vot. Enguany, la sessió tindrà lloc el dimecres 14 de juliol a les 19 h al Cinema Canal Salat de Ciutadella, reoberts per a l’ocasió, i comptarà amb l’assistència de bona part dels i les creadores.

Formació de talents audiovisuals.
El compromís del festival amb els i les joves creadores no és només a nivell de programació, sinó també a través de la formació. Durant sis mesos —de gener a juny—, el FICME ha organitzat un taller conduït pel cineasta menorquí Macià Florit, autor, entre altres, dels tres primers espots del festival. Durant aquest període de temps, Florit ha seguit cinc projectes de set alumnes que es presentaran a la secció Talent Jove. “Ha estat preciós veure aquest procés creatiu des de dins”, comenta, explicant que tots els curts resultants són, d’alguna manera, la traducció audiovisual de les conseqüències vitals i emocionals del confinament i l’any de pandèmia. Pel potencial i bons resultat d’aquest taller —que ha estat possible, també, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Maó— l’organització pretén que pugui ampliar-se i arribar a talents de tot Balears en un futur.

Talent Jove 2021. Aquest any, un total d’onze obres formaran part de la selecció Talent Jove. Maria Miquel i Erik Anderson proposen una petita però poderosa faula ecologista a Consciència; Ángela Tortajada explica la història d’una noia extraviada i el seu encontre amb un singular personatge a Entelequia; Marta Kinkenberg planteja una nostàlgica al·legoria audiovisual sobre el pas del temps en dos espais diferenciats a Flow of Time; Clara Vizcaíno juga amb la comèdia en una accidentada cita en un restaurant a Mesa para dos; Maria Hernandez Ruiz representa el dol d’un pare de família en una situació absolutament contemporània a Sàvia; i Arnau Cloquells conjuga mar i surf per parlar de sostenibilitat a Tao. A aquests curts se sumen les cinc peces realitzades en el marc del taller organitzat pel FICME. Són Com sa llimonada i es gin, de Clara Marquès i Judit Bosch, una peça vitalista i plena de llum que exalta el valor de l’amistat, especialment en moments de distanciament forçat; Com si fóssim gavines, d’Araceli Florit, relat cronològic en primera persona de l’arribada de la pandèmia, dels somnis que van quedar a mitges i de la recepta de l’esperança; Del camp, de Judit Bosch i Clara Marquès, documental sobre la vida al camp menorquí a partir de testimonis de pagesos de diferents generacions; Encerrados, d’Andrea Lopera, representació del confinament i de l’angoixa que brota entre les quatre parets; i M’he despertat somiant, de Darina Dvorakova, una història d’una amistat amb tocs surrealistes i un realisme màgic que ens descobreix la cara oculta del nostre dia a dia.

Leave a comment