Balears en curt: varietat i qualitat a l’any amb més propostes

BALEARS EN CURT | FCME 2019 

DIA: 19 

HORA: 19h. 

LLOC: pati de Sant Francesc a Maó

Varietat en els suports, en els gèneres i en els idiomes. Si d’alguna cosa poden presumir els curtmetratges que competeixen a la quarta edició de Balears en Curt, del Festival de Cinema de Menorca, és de ser totalment diferents els uns dels altres.

A més, és l’any que més propostes s’han presentat, arribant a les 19, de les quals se n’han seleccionat 8. Dels finalistes triats n’hi ha un que s’ha rodat en format de 35 mil·límetres, suport cinematogràfic per excel·lència, i un altre que és un muntatge fet amb imatges rodades en VHS.

Pel que fa als gèneres, podem trobar entre els finalistes documentals, ficció, comèdia o drama costumista.

I respecte a la varietat de llengües, tot i ser presentats a la secció Balear, hi ha treballs rodats en català, castellà, anglès i fins i tot un sense diàlegs.

Cal destacar la presència de joves promeses que s’estan formant a l’ESCAC (Escola de Cinema de Catalunya). Així com fer menció a dos directors que ja han passat pel Festival com són Laia Foguet, qui va guanyar amb SU el certamen l’any 2017; i Jaume Carrió, que va presentar Woddy & Woddy, pel qual va guanyar un premi Goya.

Estrena simultània a IB3

Tres títols de Balears en Curt s’estrenaran el mateix dia de la projecció, 19 de juliol, a la televisió autonòmica IB3. Els curtmetratges que també es podran veure per televisió (en horari per definir) són: Hostal Orión, Ca Nostra i Capitán Kinesis.

A més, alguns dels títols de la secció Balears en Curt també es podran veure a altres festivals de cinema amb els quals s’ha establert una col·laboració, com és el cas de FILMETS i el Festival Internacional de Valletta, Malta. El passat 18 de juny es van poder veure en el marc del festival maltès alguns treballs guanyadors del certamen menorquí d’altres anys.