El FICME PRESENTA JURAT PER A LA SEVA EDICIÓ DE 2020

El jurat del Festival Internacional de Cine de Menorca, encarregat de decidir els curtmetratges guanyadors de la Secció Oficial del festival,  aquest any estarà conformat per Javier Pachón, Carlos R. Ríos i Ingrid García Jonsson. Com cada any, un jurat proposat per representar el sector cinematogràfic i artístic tant del país com de l’àmbit internacional, en línia amb les dues seccions del FICME.

Javier Pachón és president de CineCiutat i impulsor de projectes d’innovació i tecnologia de la comunicació per a diferents organismes internacionals, entre els quals destaca la Direcció General de Xarxes de Comunicació, Contingut i Tecnologia o “DG Connect”, de la Comissió Europea.

Carlos R. Ríos és el director del D’A Film Festival – Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona, ​​que davant les circumstàncies generades per la crisi de la Covid-19 va donar inici el passat 30 d’abril en una edició reduïda en format digital després associar-se amb la plataforma de cinema en streaming Filmin. Una selecció de la seva programació de més de 45 pel·lícules es podrà seguir a la plataforma fins al 10 de maig.

Ingrid García Jonsson és la tercera integrant del jurat del festival en aquesta edició 2020. L’actriu hispano-sueca no necessita presentació. Ha participat en més de 20 llargmetratges i nombroses obres de teatre i sèries de televisió. El 2015 va ser nominada als Premis Goya com a Millor Actriu Revelació per la seva interpretació com a protagonista en “Hermosa Juventud”, de Jaime Rosales, i ha treballat en projectes com “Toro” de Kike Maíllo, “Gernika” de Koldo Serra, “Berserker” de Pablo Hernando i en la sèrie “Instinto” de Movistar +. Actualment assaja “Mujercitas” per al Teatro Español i roda el llargmetratge “El Arte de Volver” de Pedro Collantes.

Una edició adaptada a les circumstàncies

La crisi de la Covid-19 ha suposat un gir radical per a tot el sector cinematogràfic, i ha motivat la seva adaptació a l’actual conjuntura. El Festival Internacional de Cine de Menorca valora actualment, en contacte amb les autoritats locals i autonòmiques, la millor opció per dur a terme el festival i poder oferir al públic un certamen adaptat a les circumstàncies, de qualitat i atenent als criteris sanitaris. Durant les pròximes setmanes, el FICME proporcionarà tota la informació relativa a la seva realització.