El Festival Internacional de Cinema de Menorca inaugurarà la 6a edició des del Teatre Principal de Maó i reobrirà el Cinema Canal Salat de Ciutadella

  • Per primera vegada, l’emblemàtic Teatre Principal acollirà una sessió del FICME
  • Els clausurats Cinemes Canal Salat de Ciutadella reobriran temporalment les seves portes per oferir tres sessions
  • El Pati mirador de Sant Francesc, al Museu de Menorca, i l’Orfeó Maonès es mantenen com a seus del Festival

L’aposta del Festival Internacional de Cinema de Menorca per oferir cultura de qualitat en ubicacions tant especials com representatives de l’illa segueix ferma i enguany fa un pas endavant. Un dels epicentres de la cultura menorquina, el Teatre Principal de Maó, serà la seu on el FICME encetarà els seus cinc dies de programació cinematogràfica. El vespre del dimarts 13 de juliol, el teatre s’omplirà de cel·luloide i també del públic que vulgui gaudir del setè art, orfe, per ara, de sales de programació regular.

És precisament per això que el FICME s’alia amb els ajuntaments de Maó i Ciutadella, aquest últim per a la reobertura, durant les dates del certamen, dels Cinemes Canal Salat —seu del certamen des de la primera edició—, en una oportunitat pel teixit social i cultural de l’illa de reivindicar la necessitat d’una oferta de cinema sòlida i permanent. Seran tres sessions, al llarg de la setmana, on el púbic de Ciutadella podrà gaudir de les propostes del Festival. Els cinemes ciutadellencs van tancar portes com a conseqüència de la crisi de la Covid-19 i, per ara, ni aquests ni els Ocimax de Maó tenen prevista la reobertura. És per això que des del Festival es pretén fer un primer pas per a revertir la situació.

Més enllà del Teatre Principal i els Cinemes Canal Salat, el FICME torna als que van ser els dos principals emplaçaments de 2020: el Pati mirador de Sant Francesc, dintre del recinte del Museu de Menorca, i l’Orfeó Maonès. El Pati mirador de Sant Francesc acollirà, com els darrers anys, les principals sessions nocturnes a l’aire lliure, on també hi haurà lloc per a la degustació i la música sota un paisatge immillorable, mentre que a l’Orfeó s’hi projectaran diverses sessions de tarda. A totes les seus del Festival hi haurà un rigorós seguiment de les mesures sanitàries i d’aforament pertinents.

Més endavant s’anirà desvelant programació, convidats i altres detalls del 6è Festival Internacional de Cinema de Menorca.

Gràcies! El FICME no seria possible sense el públic, i tampoc sense els seus col·laboradors, compromesos amb el festival des de molt abans de la seva celebració. És el cas de Menorca Preservation Fund, Autos Menorca, Alcolea & Krauss, Artiem Hotels Capri, Viatges Magon, Bolets de Menorca, Bendito Films, Acústic Menorca, Galanthya, Isola di Menorca, Apunt Menorca, IB3, Ara Balears, Ateneu de Maó, Xarxa de biblioteques de Menorca, Illes Balears Film Festivals, Filmets, ACIB, Biniarroca, Melià Hotels i molts més. A més el Festival rep compta amb l’inestimable finançament institucional del Consell Insular de Menorca, Govern de les Illes Balears, Ajuntament de Maó, Ajuntament de Ciutadella; el patrocini d’Estrella Damm i el suport de l’Obra Social la Caixa.

Deixa un comentari