El Festival de cinema de Menorca, molt més que cine

SOM OCI | FCME2019
DIA: durant tot el festival
HORA: consultau el programa al web

A banda de les seccions purament cinematogràfiques, la programació del Festival de Cinema de Menorca cerca sempre tots els perfil de públic, apropant-s’hi a través d’activitats diverses. La secció Som Oci és la més desenfadada del programa, amb exposicions, música i festa, sempre al voltant del cinema. Per això, Menorca comptarà, durant els dies de festival fins el 18 i 20 de juliol respectivament, amb dues exposicions: La mar de plàstics, a la Sala La Caixa de Maó i organitzada per l’associació La Mar Viva; i George Méliès i el cinema de 1900, a la Plaça L’esplanada de la mateixa ciutat, promoguda per l’Obra Social La Caixa.

La música serà també protagonista de la secció, amb dues sessions de videoclips programades pel festival Mecal Fest BCN, amb qui el Festival de Cinema de Menorca enceta col·laboració. Aquesta selecció es podrà veure a La Margarete de Ciutadella el dia 17 de juliol a les 22h, i posteriorment al Pati de Sant Francesc, Maó, el dia 19 a les 12h acompanyant l’aperitiu.

Un altre bar, en aquest cas el Paput Burgers & Cocktails, serà amfitrió de la festa del Festival, part també de Som Oci, el dia 16 de juliol a partir de les 22h. I al Teatre Principal de la mateixa ciutat de Maó, el dissabte 20 a les 20h, el pianista Kiev Portella realitzarà un concert benèfic que combinarà estil clàssic amb new age i bandes sonores, a càrrec de Rotary Club.

SOM FAMÍLIA | FCME2019

DIA: dissabte 20

HORA: 11h.

LLOC: Cinemes Canal Salat (Ciutadella) i sales Ocimax (Maó)

Després de quatre edicions, ja és tradicional la sessió dedicada als més menuts i les famílies per a que ningú es quedi sense gaudir del cinema. Som Família s’amplia per segon any consecutiu a Ciutadella i Maó per oferir a petits i grans una sessió de curtmetratges d’animació acompanyada d’un espectacle. Tant a Ciutadella (Cinemes Canal Salat) com a Maó (Cinemes Ocimax), Som Família tindrà lloc el dissabte 20 a les 11h del matí i inclourà l’actuació de les companyies S’Espai de Circ i Teatre de Xoc, respectivament. La selecció de films la realitza l’equip del festival Filmets, amb qui el FCME col·labora des dels seus inicis.

TALENT JOVE | FCME2019 DIA: 19 juliol
HORA: 13h.
LLOC: pati Sant Francesc, Maó

Cada any l’aposta del Festival de Cinema de Menorca pel talent jove és més ferma. Enguany el festival dedicarà una sessió als treballs dels joves creadors audiovisuals menorquins que presentaran curtmetratges a la pantalla del Pati de Sant Francesc (Maó) el dia 19 de juliol a les 13h. Es tracta d’un desena d’obres, algunes d’animació i altres d’imatge real, que concursaran per endur-se el premi Talent Jove, consistent en un guardó del festival i 500€. La sessió compta amb la col·laboració de l’Escola d’Art de Menorca i el suport de la fundació Víctor Grífols, un representant de la qual entregarà el guardó al guanyador.