El Festival de Cinema de Menorca, aparador del talent balear

La 7a edició del FICME tindrà lloc del 8 al 12 de setembre a Es Mercadal, Maó i Ciutadella i estrenarà nou produccions de les illes

El certamen portarà el cinema a espais únics de Menorca, com el Castell de Fornells o el Parc des Freginal 

El Festival Internacional de Cinema de Menorca (FICME) escalfa motors per celebrar la seva setena edició, canviant les seves tradicionals dates al mes de juliol i programant del 8 al 12 de setembre cinc llargmetratges i dotze curts, entre els quals destaquen un bon grapat de produccions signades pel talent balear

Les actuacions musicals de Wanderlust i Guillem Soldevila, prèvies a dues de les projeccions, completen la proposta del FICME, que manté el seu ferm compromís amb la cultura menorquina convidant artistes de l’illa.

Aquí podeu consultar tota la programació i reservar les entrades per a les sessions.

Inauguració al Castell de Fornells

Costa Brava, Líbano, debut de Mounia Akl, serà la pel·lícula inaugural i un dels plats forts. El Castell de Fornells acollirà el 8 de setembre la projecció, i d’aquesta manera el festival arriba per primera vegada a Es Mercadal.  A més del Castell de Fornells, el Parc des Freginal i els Cinemes Moix Negre de Ciutadella seran enguany seus del certamen.

El FICME 2022 reforça la seva aposta per un cinema social, amb perspectiva de gènere i mediambiental. Bona mostra d’aquest segell són tres dels llargmetratges programats. D’una banda, Ninjababy, d’Yngvild Sve Flikke, que es projectarà el 9 de setembre al Castell de Fornells. De l’altra, la parella més glamurosa del cinema francès actual, Louis Garrel i Laetitia Casta, protagonitza Un pequeño plan… como salvar el planeta,  que es projectarà l’11 de setembre. Mediterráneo, de Marcel Barrena, posarà el punt final al certamen el dilluns 12 de setembre. 

Plataforma pel nou talent balear

El festival ha esdevingut un aparador de les millors produccions del nou talent balear. Enguany, Desletargia, primera pel·lícula del director menorquí Pep Salvador, tindrà la seva estrena mundial al FICME. 

A més del llargmetratge de Pep Salvador, el FICME presentarà vuit curtmetratges de talent balear. El nou curt documental de Jaume Carrió, Un parell de cançons després (Mallorca, 2022); S’altra banda (Menorca, 2022), de Sònia Buj, Diari d’un operador cinematogràfic (Menorca, 2022), signat per Dani Seguí; Otamaniki (Mallorca, 2021), de Joan Bover; Bee or not be (Mallorca, 2021), de Pau Enric Serra i Joan Bover; Zama (Mallorca, 2022), de Miguel Ángel Marqués Bordoy; Or vermell (Menorca, 2021), de Carme Gomila i Yo diablo (Mallorca, 2021), de Balthazar Klarwein.

El FICME acollirà també curtmetratges de fora de les illes, com Tótem Loba (2021), debut en la direcció de Verónica Echegui que va alçar-se amb el Premi Goya; Demà ho deixem (2022), de David Moragas, protagonitzat per l’actor menorquí Lluís Marquès; i Farrucas (2021), d’Ian de la Rosa, curt guanyador del Premi Gaudí.

Sessió familiar a Ciutadella

Els Cinemes Moix Negre de Ciutadella acolliran la sessió familiar proposta pel FICME, Bon dia, món!, un passeig per la natura que ens apropa a una fauna i una flora de paper i una extraordinària lliçó de respecte per tot allò que ens envolta. Abans de la projecció, el taller “Residus de plàstics”, a càrrec de l’entitat Per la Mar viva, ampliarà l’experiència dels més petits. 

Deixa un comentari