El Festival clou la 3a edició amb èxit de convocatòria

Els curtmetratges InLove i Hoissuru aconsegueixen els premis Illes en Curt i Balears en Curt, respectivament, i la pel·lícula Formentera Lady s’emporta el Premi del Públic

Bonobo i Nobody Is Perfect han rebut mencions especials per part del jurat compost per Paz Lázaro, Ruth Llopis i Rodrigo Sorogoyen

El Festival de Cinema de Menorca ha anunciat aquesta nit passada els guanyadors de la seva tercera edició durant la cerimònia de clausura, després de sis jornades en què públic i professionals de la cinematografia han anat de la mà a l’illa.

El jurat del Festival, compost per Paz Lázaro, Rodrigo Sorogoyen i l’actriu menorquina Ruth Llopis, van decidir atorgar el premi Talaiot de la categoria Balears en curt, que premia els millors curtmetratges produïts a les Illes Balears, a l’obra Hoissuru, dirigida per Armand Rovira. El jurat va destacar “la seva capacitat d’atrapar des del minut zero i submergir l’espectador en un món conceptual, fent ús d’una poesia totalment envoltant”.

La menció especial de la categoria Balears en Curt va ser per Nobody is perfect, dirigit per Beatriz Pérez, “per la connexió immediata amb l’Àlex, la radical honestedat del relat i per convertir la relació directora-protagonista en una narració eminentment cinematogràfica”.

Pel que fa a la categoria Illes en Curt, en la qual participaven la resta de curtmetratges nacionals i internacionals, el jurat va concedir el premi Auzina a curt In Love, dirigit per Les Frères López. El curt de nacionalitat suïssa Bonobo, de Zoel Aeschbacher, va rebre la menció especial del jurat en aquesta categoria.

Per primera vegada, el Festival atorgava també un Premi del Públic a través dels vots dels assistents a les sessions de llargmetratge. Aquest premi va recaure a Formentera Lady, de Pau Durà, qui havia presentat la pel·lícula la nit anterior al públic menorquí.

Els guardons lliurats als guanyadors del Festival estan dissenyats per Rovellart.

En l’última jornada del Festival, el pati de Sant Francesc va tornar a ser l’escenari en el qual es va projectar la pel·lícula cubà-hispana Sergio & Serguei, d’Ernesto Daranas. Posteriorment, el Festival va celebrar la seva cerimònia de cloenda, amb el lliurament de premis i una sessió especial titulada Perles a Curt en la qual es van projectar 4 reeixits curtmetratges guardonats en grans festivals.

A la cloenda hi van assistir Joana Català, Consellera de Turisme del Govern Balear, i Héctor Pons, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Maó. La sessió va estar presentada per Josep Marquès i Inés Garrell, directora del Festival, i els curtmetratges van ser introduïts al públic per Esther Marquès, directora de producció del Filmets Badalona International Film Festival, Sandra Seeling, directora de l’Evolution Mallorca International Film Festival i Irene Serra, cap de comunicació del festival Ibicine.

La 3a edició del Festival de Cinema de Menorca, que durant sis dies s’ha celebrat a Ciutadella, Maó i l’illa de Llatzeret, ha diversificat per primera vegada les localitzacions de les seves activitats i ha ampliat les seves activitats. Entre d’altres, ha celebrat diverses jornades professionals en què públic i professionals han pogut intercanviar impressions sobre el cinema i Menorca, en una edició dedicada a les illes.

 

Maó, 21 de juliol de 2018.