El diari del festival – 22 de juliol

Cinema lliure, pel·lícules fresques i tot a punt per a la cloenda

La programació i activitats del Festival de Cinema de Menorca d’ahir divendres van ser variades en espais i temàtiques, oferint a tots els assistents heterogènia i qualitat cinematogràfica.

Tot va començar amb un nou Cooking Films, amb el tast de la tapa de cioppino amb mini amanida al chardonay acompanyada d’Estrella Damm, proposta de Tolo Carrasco, del restaurant Desport Terra, basada en la pel·lícula Guerra de vinos.

A Canal Salat, a mitja tarda, va tenir lloc la segona i última sessió de curtmetratges balears, Balears en Curt, que van presentar alguns dels cineastes presents. Laura Gost, guionista, i el director Jaume Carrió de Woody & Woody, Bernardo Arzayus, de Las cosas de mi hija, i Laia Foguet, de Su, van introduir la sessió al públic, que posteriorment també va poder veure un fragment del documental El misteri de les Taules presentat per l’arqueòleg Martí Carbonero.

Al vespre, la Plaça de la Catedral es va tornar a omplir de gent per a veure la comèdia dramàtica francesa Rosalie Blum. Just abans, el productor David Ciurana i l’actor Ferran Rañé van parlar i oferir imatges inèdites de la pel·lícula de Pau Durà Formentera Lady, rodada a l’illa balear i que s’estrenarà properament.

I finalment, al Pati de Santa Clara va tenir lloc la tercera sessió d’Illes en Curt, obres internacionals que també van ser presentades, en alguns casos, per cineastes assistents. Clara Nieto i Enrique Lavigne, de Madre, i Carlos Medina-Trigo, de Maelstrom, van animar a una sessió amb nou propostes que tanquen la selecció de la que avui, juntament amb Balears en Curt, en sabrem el guanyador o guanyadora

J87C9013

Diumenge 23: panxa contenta, mirada satisfeta i cavalls a la gran pantalla

El fi de festa, amb els premis ja entregats i el gruix de la programació passat, serà una agradable –i inèdita sessió– al Port Vell de Ciutadella que comptarà amb un petit espectacle, un curtmetratge i una pel·lícula.

A partir de les 21.30 tothom qui ho vulgui podrà assistir a aquesta activitat gratuïta amb, de nou, el deliciós foodtruck BaixaVan i els còctels de Gin Mare acompanyant primer l’espectacle Bagatge de la Companyia Espai de Circ i després la sessió de cinema. Les bones nenes, segon curtmetratge de la multipremiada directora Clara Roquet, obrirà una sessió que tindrà en els cavalls el seu eix central. La mateixa Roquet presentarà el curtmetratge i posteriorment es projectarà l’extraordinari documental Caballo ganador, sobre un poble de Gal·les que va complir el somni col·lectiu de criar i cuidar un cavall de curses de primer nivell esquivant l’elitisme propi del món de l’equitació competitiva.

Deixa un comentari