El diari del festival – 21 de juliol

Jornades professionals, cinema balear i una pedrera de cinema

Un dia més, el Festival de Cinema de Menorca encetava la jornada amb una nova degustació Cooking Films acompanyada d’Estrella Damm. Els xefs Joan Bagur i Toni Taltavull, del Restaurant Rels, van preparar per als assistents una tapa de sopa freda de betarràvec, crema de iogurt i herbes fresques, basada en la pel·lícula Priorat.

Mentre, al Club Nàutic, tenien lloc les jornades professionals, dividides en dues taules i els seus respectius ponents, i sempre al voltant de la dona i l’audiovisual. A la primera ponència van intervenir les directores Maria Ripoll i Laia Foguet, la crítica Anna Petrus, l’actriu Emma Suárez, i la documentalista Sílvia Ventayol. A la segona van ser el productor i distribuïdor Paco Poch, el director de Filmin Jaume Ripoll, la periodista Tatiana López coordinadora d’El País redes,  el director Toni Bestard i el programador del Festival de Menorca Tariq Porter.

A la tarda va tenir lloc la primera de les dues sessions Balears en Curt, en què el talent de les Illes es va poder veure a la gran pantalla dels Cinemes Canal Salat. Hasta que llegó su hora, Talia, Streetlight Anxiety, La melodia del mal i Epistolar van ser els curts exhibits, que a més van comptar amb la presència de dos dels seus directors, Toni Bestard i Maria Grimalt.

Per últim, a la nit, va tenir lloc una de les sessions més especials del Festival. Lithica, espai incomparable, va acollir a més de 200 persones que van poder gaudir de cinema a la fresca, menjar del foodtruck Baixa Van i els còctels de Gin Mare. La sessió va constar de tres peces genuïnament illenques. En primer lloc, la presentació d’Entorn La vida lliure, un documental de Macià Florit que segueix el rodatge de la nova pel·lícula del cineasta català Marc Recha a l’illa de Menorca. L’obra va ser presentada pels mateixos Florit i Recha, i seguidament va veure’s Punta Nati, el batec de les pedres, per a finalment acabar amb la pel·lícula d’animació La tortuga roja.

 

Dissabte 22: llargs a Canal Salat, premis i Estiu 1993

El Festival de Cinema de Menorca arriba al seu final i ho farà captivant al públic amb 3 magnífics llargmetratges que es podran veure al llarg del dissabte. El primer serà Mala junta, estrena a l’estat espanyol que arriba de Xile, i que es projectarà a les 17h als Cinemes Canal Salat. La segona, al mateix lloc a les 19h, serà la italiana protagonitzada per Isabelle Huppert La espera, per últim, l’esperadíssima Estiu 1993 serà el film de cloenda que es podrà veure a la Plaça de la Catedral a les 21.30, precedida de l’entrega de premis Illes en Curt i Balears en Curt i de les intervencions, entre d’altres, de la directora del Festival, Inés Garrell, la productora del film projectat, Valérie Delpierre, i el director del D’A Film Festival Barcelona Carlos R. Ríos.

Abans de tot això, però, el Festival de Menorca s’acomiada amb la segona sessió infantil, aquesta vegada a Ciutadella. A les 11h, als Cinemes Canal Salat, Teatre de Xoc farà un petit espectacle per a donar lloc, després, als curt d’animació infantils especialment seleccionats pel FILMETS Badalona Film Festival. Josep Coll presentarà la sessió.

A la mateixa hora, al Mercat des Peix, es podrà gaudir de la darrera sessió Cooking Films. Els xefs David Domínguez i Matías Salvia del Restaurant Agua – Can Faustino oferiran, basant-se en el film El festín de Babette, una tapa de guatlla a temperatura, pasta fullada i bombó de foie i festuc amb làmines de tòfona. Com sempre, l’acompanyarà una cervesa Estrella Damm ben fresca.

 

DSC_2097

Deixa un comentari