El diari del festival – 20 de juliol

Per tots els gustos i edats, des d’aquí fins al Kirguistan

El Festival de Cinema de Menorca va encetar el dia, ahir, amb una nova proposta Cooking Films. En aquesta ocasió va ser Alejandra Juaneda, de Xiringo – Cala Blanca, l’encarregada de preparar una degustació relacionada amb la pel·lícula Un viaje de 10 metros, i el resultat va ser la tapa de korma de ratatouille, acompanyada d’una cervesa Estrella Damm.

A l’Orfeó Maonès, per la seva banda, es van projectar els curtmetratges infantils de Filmets, precedits de l’espectacle de Teatre de Xoc, que va divertir a tots els nens i nenes assistents. A la mateixa hora a l’Alberg Sa Vinyeta de Ciutadella es van projectar 4 curts realitzats per alumnes de l’Escola d’Art de Menorca i posteriorment la pel·lícula Melanie. The Girl With All the Gifts.

Més tard, l’arribada de la nit va donar lloc a les projeccions a l’aire lliure. La primera d’elles va ser a l’espai més emblemàtic del festival; la Plaça de la Catedral. Allà, el distribuïdor i productor Paco Poch, introduït per la directora del festival, Inés Garrell, va presentar la pel·lícula del Kirguistan Sutak, nómadas del viento, petita gran pel·lícula sobre una família que cuida cavalls a les immenses muntanyes del país asiàtic. La projecció va ser un èxit de públic, amb més de 200 espectadors.

A la darrera sessió del dia, segona d’Illes en Curt, es van projectar 7 curtmetratges internacionals maridats, de nou, amb un còctel de Gin Mare i les degustacions de Maite Vilamalla. Unes 70 persones van gaudir aquesta vegada de les obres Renovable, Altinha, Yerbabuena, That Night Raining, Elegía, Curse of the Flesh i Avería, part d’una secció que tanca el divendres amb la tercera projecció a Santa Clara.

J87C8444

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Divendres 21: Fastuós ‘fi de curts’ i nova nit de cinema fresc

El programa del Festival de Cinema de Menorca de divendres comença des de les 11h amb la penúltima sessió Cooking Films al Mercat des peix, basada en la pel·lícula Guerra de vinos. Serà Tolo Carrasco, del restaurant Desport Terra, qui ofereixi als assistents una degustació de cioppino amb mini amanida al chardonay acompanyat de cervesa Estrella Damm.

Després d’això, a les 19h de la tarda, hi haurà la segona sessió de Balears en Curt als Cinemes Canal Salat, amb una presentació a posteriori del documental El misteri de les Taules. En acabar, a les 21.30h a la Plaça de la Catedral, es projectaran les primeres imatges en exclusiva de la pel·lícula Formentera Lady, de Pau Durà i protagonitzada per Jose Sacristán. Presentarà aquest avançament el productor David Ciurana i l’actor Ferran Rañé, donant peu després a la projecció de la deliciosa comèdia francesa Rosalie Blum.

Finalment, a les 22.30h al Pati Santa Clara hi haurà l’última projecció d’Illes en Curt, que una vegada més comptarà amb degustació de tapes i còctels Gin Mare i s’hi veuran 9 curtmetratges més per a tancar secció. No us ho perdeu!

Festival de Cinema de Menorca a la Plaça de la Catedral de Ciutadella

Deixa un comentari