El Cooking Films Menorca 2023 és a punt per delectar amb la millor gastronomia local i una proposta cinematogràfica amb més sabor a Menorca que mai

  • Els xefs dels diferents espais on es projectaran les pel·lícules ja han presentat les seves propostes de menú degustació
  • L’estrena absoluta del curtmetratge documental Sa cuina des records d’Àlex Arroyo amb Pau Sintes al capdavant serà l’estrella de la secció Cooking Pro
  • El Cooking Filmcs comptarà amb convidats com Ruth Llopis de padrina i els actors Ivan Massagué i Maribel Salas per fer d’amfitrions

El festival Cooking Films Menorca desfilarà a partir del proper 1 de juny durant quatre dies per l’illa inaugurant-se al restaurant Sa Factoria des Baixa de Maó amb la cuina de Guillem Tutusaus i una preestrena dirigida per Slony Sow en versió original subtitulada, El sabor de las cosas simples. Per a la presentació el festival comptarà amb l’actriu Ruth Llopis.

Seguint la línia de les edicions passades, un any més el Cooking Films fa una aposta ferma pel cinema, la gastronomia de la terra i el producte local. 

Els espais de restauració que intervenen i compten amb el segell de qualitat d’un destí que sempre ha estat pioner en sostenibilitat garanteixen, gràcies al seu bagatge culinari, anar directes al paladar. 

El dia 2 de juny es projectarà en estrena el documental SA CUINA DES RECORDS que versa sobre el xef Pau Sintes, nomenat Millor Xef Jove Europeu l’any passat, del director també menorquí Àlex Arroyo a Cinemes Moix Negre de Ciutadella. Un acte que comptarà amb n’Àlex i en Pau per presentar la sessió i en la qual posteriorment se celebrarà un debat i tast de productes locals. 

Després d’aquesta sessió amb sabor a Menorca, el festival farà una parada a l’hotel de luxe Faustino Gran de Ciutadella on el xef Matias Salvia ha preparat un menú per a l’ocasió que els comensals degustaran mentre veuen la pel·lícula francesa La brigada de la cocina de Louis Julien Petit.

El penúltim dia, la secció del Cooking Familiar es traslladarà a S’Ullestrar, finca on es cultiva producte local d’alta qualitat i on les famílies podran gaudir d’una jornada amb visita guiada, tast de productes i curtmetratges en col·laboració amb el Festival Filmets.

A la nit, el xef Miguel Carricondo, liderarà el sopar a la terrassa del Melià Cala Galdana, un lloc màgic en el qual gaudir d’una experiència exclusiva amb vistes al mar i visionar Historias para no contar de Cesc Gay.  Finalment, el dia 4 de juny, el Cooking Films Menorca 2023 clausurarà aquesta edició amb dues projeccions molt esperades com són Esperando a Dalí en preestrena, on comptarem amb la presència de l’actor Ivan Massagué i La vida padre de Joaquin Mazón, on també gaudirem de la presència de l’actriu Maribel Salas en un sopar elaborat pel xef Jordi Preto a l’Hotel rural Biniarroca.

Deixa un comentari