El cinema menorquí, gran protagonista de la segona jornada del FICME 2021

L’audiovisual menorquí té un enorme potencial que no sempre troba una finestra adient on poder-se veure i compartir, especialment en un moment tan difícil com l’actual. Amb aquesta premissa, enguany el FICME presentava Boínder, una secció dedicada a mostrar obres de talents menorquins. La segona jornada del festival ha comptat amb les dues sessions de la secció —una a Ciutadella i l’altra a Maó—, amb un total de cinc films, entre curtmetratges i un llarg, presentats pels seus respectius autors: Marta Pons amb EC-DAI, Erik Anderson amb El llenç oblidat, Antoni Salvador amb El darrer viatge, Juan Lorente de Nó amb Polvo i Guillermo Benet amb Los inocentes. Tots ells han presentat els seus films i atès, posteriorment, les preguntes del públic.

També ha sigut el torn de la secció Talent Jove, amb diverses autores i autors —la majoria igualment menorquins—, talents audiovisuals emergents, que han pogut mostrar els seus films a la pantalla gran del Cinema Canal Salat. I finalment, al Pati mirador de Sant Francesc ha tingut lloc la primera nit de secció oficial amb Illes en Curt I, curtmetratges internacionals seleccionats i guardonats prèviament a festivals com Venècia, Bogotà o Sant Sebastià. Prèviament, els assistents han pogut gaudir de l’espectacle poètico musical del dúo Pluma Daedalum.

Demà comencen, també, les projeccions de la secció oficial balear a Ciutadella, amb la presència de Lalo García i Txell Sabartés (No credit) i Rubén Jiménez (La leyenda de Oriol); i Maó, Àlex Arroyo (Sol sol) i David Mataró (Llengua amb tàperes). També presentarà el seu curt, Latitud, el reconegut actor Jan Cornet, debut en direcció que es podrà veure a la sessió internacional al Pati mirador de Sant Francesc.

Deixa un comentari