Convocatòria oberta a la Secció Oficial del FICME 2021

  • La inscripció de curts per a les dues seccions a competició podrà realitzar-se fins al 18 d’abril de 2021, i fins al 31 de maig per a la secció de Talent Jove
  • La sisena edició del FICME se celebrarà el juliol de 2021 amb diverses novetats de programació

El Festival Internacional de Cine de Menorca ha obert ja la convocatòria d’inscripcions per a la Secció Oficial del FICME 2021, que se celebrarà el juliol de 2021. 

Els curtmetratges per participar en les dues seccions a competició, Balears en Curt i Illes en Curt, podran presentar-se fins al pròxim 18 d’abril de 2021 a través de la plataforma online Filmfreeway, on ja es poden consultar les bases de participació. El FICME dóna així el tret de sortida a la recepció de les obres candidates a ser projectades durant la celebració del festival, i que podran optar al premi a millor curtmetratge.

La sisena edició del FICME tindrà també convocatòria i bases de participació per a la secció Talent Jove per a joves cineastes, que podran presentar els seus treballs fins al 31 de maig.

FICME 2021

El FICME comptarà en la seva sisena edició amb diverses novetats a nivell programàtic. D’una banda, reafirma la seva aposta pel contingut amb marcada línia social i de desenvolupament sostenible d’acord amb el seu compromís amb la sostenibilitat a l’illa. En aquest sentit impulsarà diverses accions en la matèria durant els dies de festival.

D’altra banda, realitzarà canvis tant en el format com en la programació del festival per fer un pas més en la seva consolidació com un dels festivals de curtmetratges de referència a les Balears i a l’Estat. La seva aposta per la pel·lícula curta serà molt clara, i com en cada edició, oferirà alguns dels curts més importants i celebrats de l’any. Però a més, treballa ja en una proposta programàtica vinculada als premis més destacats del sector cinematogràfic.

Secció Oficial

Després d’una cinquena edició que va batre els rècords de participació del festival dins la Secció Oficial, la sisena entrega del FICME resulta tot un repte. El concurs de curtmetratges comptarà com sempre amb una secció destinada a curtmetratges procedents de les Illes Balears, Balears en Curt, i una secció per a obres procedents de la resta de l’Estat i àmbit internacional, Illes en Curt.

Els guanyadors de la secció oficial rebran un premi en metàl·lic de 700 euros i la preselecció del curt per ser considerat dins de la programació del Festival Filmets de Badalona. A més, els curtmetratges participaran en diferents accions promocionals impulsades pel festival. Per la seva banda, el millor curtmetratge de la secció Talent Jove rebrà un premi econòmic de 500 € que seleccionarà un jurat professional.

Tota la informació relativa a la convocatòria, les bases per a la Secció Oficial i la selecció oficial per al FICME 2021 es pot trobar a la pàgina web de festival www.festivalmenorca.com

El Festival Internacional de Cinema de Menorca rep el suport institucional del Consell Insular de Menorca i del Govern de les Illes Balears, el suport de l’Obra Social La Caixa i el patrocini d’Estrella Damm.