La mano invisible de Marco Robledo guanya l’Illes en Curt

El curtmetratge La mano invisible del realitzador mallorquí Marco Robledo ha guanyat el certamen Illes en Curt, destinat a premiar als realitzadors de les Illes Balears dins el marc del Festival Internacional de Cinema de Menorca. El guardó es va lliurar ahir vespre, durant el trancusrs de la cloenda del festival, celebrada a la plaça de la Catedral. El jurat d’aquesta secció, format per l’actriu Olivia Delcán, la directora de cinema Anna Petrus i Juanjo Puigcorbé, ha volgut fer una menció especial a l’obra La Lliçó, realitzat per Gilbert González i Laura Tresserras. Una obra que també va obtenir el premi del públic, lliurat pel director de cinema Agustí Villaronga.

J87C7107

El primer guardó de la secció competitiva Festival en Curt se’l va endur el curtmetratge Discipline, del realitzador egipci Christophe M. Saber. L’autor no va assistir al lliurament de guardons, però va enviar un vídeo per agraïr al Festival i al públic la seva decisió. El jurat d’aquesta secció, format per la productora Margaret Nicoll, el director de cinema José Luis Montesinos i la guionista Laura Calavia, van fer una menció especial al curt La buena fe, de Begoña Soler, qui també va remetre un vídeo d’agraïment.

Els guardons d’aquesta primera edició de FICME els ha dissenyat l’artista Núria Roman, dins del marc del projecte artístic Latitud 40.

Aquesta acte del FICME ha estat una vegada més tot un èxit de convocatòria i ens van acompanyar autoritats del Consell de Menorca, Govern balear i Ajuntament de Ciutadella, que compartien cadires amb els directors, productors i realitzadors que ens han estat amb nosaltres aquests dies. El punt i final de l’acte de lliurament de premis el va protagonitzar el guanyador de la Palma d’Or a Cannes pel millor curt, Juanjo Giménez, que va presentar el seu curt Timecode. Després projectar-lo, la façana de la Catedral va acollir la projecció d’Aguas Tranquilas, una pel·lícula de Naomi Kawase. Directora que, precisament, va ser la que va lliurar la Palma d’Or a Giménez a Cannes.

J87C7183

Projecció final a la Platja Gran

La projecció d’Isla Bonita a la Platja Gran va superar totes les nostres expectatives. Varen acudir al voltant de 300 persones per veure el film den Colomo. Tant ell, com Olivia Delcán, Núria Roman, Laia Foguet i altres persones involucrades en el film van assistir també a la presentació i es varen quedar a la projecció de la pel·lícula, durant la qual els espectadors van gaudir d’un còctel de Gin Mare. Aquesta activitat suposa un tancament de luxe per tot l’equip del festival i demostra la bona acceptació que han tingut no només les projeccions a la platja, sinó també totes les projeccions i activitats que s’han desenvolupat durant aquests dies de FICME.

J87C7472

Us recordem que dia 30 de juliol tenim prevista la projecció del palmarès del festival a la Porta Roja d’Alcúdia, a les 22:00 hores.

Deixa un comentari