Anunciem la 4a edició del Festival de Cinema de Menorca!

L’equip del Festival ja treballem en una quarta edició per a juliol de 2019. Paral·lelament, continuem amb activitats cinematogràfiques al llarg de tot l’any dins de Menorca365.

El Festival de Cinema de Menorca tindrà 4a edició. L’equip del Festival valorem positivament la passada edició, que va tenir lloc el juliol de 2018, i ja treballem en la celebració del 2019, que també serà al juliol i de la qual aviat n’anunciarem les dates. Gràcies a tots vosaltres, el Festival de Cinema de Menorca (FICME) ha anat creixent en nombre d’espectadors, nombre d’activitats i compta cada vegada amb més suport institucional i comercial de les entitats menorquines.

La propera edició preveu ampliar el nombre de sessions, i també vol ser més internacional, tant per la programació com per la xarxa de col·laboracions, suports i ressò. A més a més, destacarà la seva aposta per la sostenibilitat i suport a la candidatura cultural de Menorca Talaiòtica.

Pel que fa als aspirants a la secció competitiva, a principis de novembre es publicaran les bases per a participar a la Secció Oficial del Concurs de Curtmetratges del Festival de Cinema de Menorca 2019.

 

Menorca365: el cinema continua

Mentre es prepara la setmana dedicada al Festival, l’associació i organització del FICME segueix activa durant l’any per seguir fent arribar el cinema a la societat i per enfortir la cultura menorquina a través del cinema. Algunes d’aquestes activitats emmarcades dins de Menorca365 i que es podran anar consultaant en detall al web són:

  • El taller “Com miram la TV“, que es realitza amb el programa del Consell Insular Salut Jove dins el curs escolar
  • Una col·laboració amb l’Ajuntament de Maó i Serveis Socials, promotors del concurs de curtmetratges per a joves “Jo dic prou“. El curt guanyador s’inclourà en la programació del FICME 2019.
  • Una projecció de cinema a l’Ateneu de Maó (7 de novembre) amb motiu de la commemoració del 1600 aniversari de l’encíclica del bisbe Sever de Menorca. Amb la pel·lícula Gett: El divorcio de Viviane Amsalem (Israel/Alemanya/França 115′ | Drama), dirigida per Ronit Elkabetz, Shlomi Elkabetz
  • Col·laboració en la projecció de curtmetratges per a joves que organita el Festival Filmets (Badalona) amb les Biblioteques de Menorca, del 13 al 21 de desembre.
  • Cicle de cinema i Reserva Biosfera, amb motiu de la declaració del del seu 25è aniversari.
  • SomFestivals, la prestigiosa i ja habitual trobada general entre festivals de cinema que té lloc a Menorca.
  • CookingFilms, el cicle que uneix cinema i gastronomia (primavera 2019).
  • La participació en taules rodones, jurats, i la presència i assistència del FICME, durant tot l’any, en altres festivals, entre altres.