Agustín Almodóvar serà el convidat d’honor i presentarà el curtmetratge La voz humana a la inauguració del FICME

La darrera obra de Pedro i Agustín Almodóvar presidirà l’acte inaugural del festival, que tindrà lloc al Teatre Principal de Maó, amb el productor manxec com a convidat d’excepció

El jurat del FICME 2021 estarà composat pels actors Miki Esparbé i Marta Nieto i el cineasta mallorquí Joan Bover

La cloenda consistirà en una sessió retrospectiva de Juanjo Giménez —Palma d’Or a Canes amb Timecode—, que presentarà el seu nou i esperat curt

Núria Giménez Lorang (My Mexican Bretzel) i Albert Espinosa, entre els ponents de la Jornada tècnica del FICME, enguany dedicada al guió

El Festival Internacional de Cinema de Menorca obrirà les seves portes amb una fastuosa inauguració al Teatre Principal de Maó, on s’hi projectarà el darrer film de Pedro i Agustín Almodóvar, el curtmetratge La voz humana. L’aproximació dels cèlebres cineastes al format curt és l’oportunitat ideal per projectar la pel·lícula al festival, protagonitzada per Tilda Swinton i estrenada al Festival de Venècia. Agustín Almodóvar, productor de la filmografia del seu germà Pedro amb El Deseo, assistirà a la sessió com a convidat d’honor per a presentar l’obra.

Un jurat de luxe. El jurat del FICME 2021 estarà format, igualment, per tres potents personalitats de l’escena cinematogràfica espanyola. Es tracta de Marta Nieto, actriu guardonada en festivals com Màlaga, Sevilla o Venècia per la seva interpretació protagonista a Madre i que hem vist al FICME pel seu paper a Litus, film inaugural de 2019, i Madre, curt homònim de Rodrigo Sorogoyen que va erigir-se com a gran vencedor de la segona edició del festival; Miki Esparbé, actor de pel·lícules com El rei borni, Les distàncies o Malnazidos, que ja va assistir a Menorca per presentar el curtmetratge Extraños en la carretera (FICME 2018) i que havíem vist, també, a What Is Love (FICME 2019) i A quien dices amar (FICME 2020); i Joan Bover, cineasta nominat a un Goya pel seu curtmetratge Kyoko, vist al FICME 2018, i autor d’obres com Ulisses (FICME 2020). Els tres membres del jurat d’enguany assistiran al festival per a entregar el premi als guanyadors de les dues seccions oficials competitives, Illes en Curt ­—internacional— i Balears en Curt —balears—.

Sessió retrospectiva de Juanjo Giménez. La cloenda del festival repassarà la trajectòria com a curtmetratgista d’un dels grans noms d’aquest format al país: Juanjo Giménez. El director català va fer-se amb la Palma d’Or a Canes gràcies a Timecode, vist a la primera edició del FICME, i serà protagonista de la retrospectiva que tancarà el certamen d’enguany, amb una sessió al Pati mirador de Sant Francesc que comptarà amb els seus curts més destacats, incloent el seu esperat nou film després del premi a Canes, Ascenso.

Una Jornada tècnica plena de noms de referència. En aquesta edició la jornada tècnica se centrarà en la figura del guionista i estarà dividida en tres blocs: la perspectiva de gènere, amb intervencions de Núria Giménez Lorang, una de les revelacions de 2020 amb My Mexican Bretzel, i la cineasta menorquina Laia Foguet, doblement reconeguda al FICME amb Su i Ca nostra; la importància de les localitzacions, amb Albert Espinosa, autor d’èxit i guionista de sèries com Polseres vermelles, i Pepe Coira, guionista de la sèrie Hierro; i de les diferències entre el guió de sèrie i de pel·lícula, amb Gema R. Neira, guionista de sèries com Fariña, Gran Hotel o Alta mar i David Desola, guionista de films com El hoyo o El practicante . La jornada tindrà un format híbrid per a possibilitar l’assistència física o virtual.

Les seccions i espais del #FICME2021. El Festival d’enguany prosseguirà amb les dues seccions oficials competitives de curtmetratges, Illes en Curt i Balears en Curt, així com Talent Jove, dedicada a curts realitzats per estudiants balears. A banda, també hi haurà una sessió dedicada a la sostenibilitat i la ja tradicional Som Família, dedicada als més petits, a més d’algunes novetats que s’anunciaran aviat. Els espais del festival són el Pati mirador de Sant Francesc, al Museu de Menorca de Maó, on es faran les nits amb cinema a la fresca maridades amb música en directe i els deliciosos sopars i degustacions de la mà Bolets de Menorca, així com l’Orfeó Maonès i el majestuós Teatre Principal, on tindrà lloc la inauguració. A Ciutadella, el Cinema Canal Salat reobrirà temporalment les seves portes per acollir, també, algunes sessions del FICME 2021.

El FICME compta amb el finançament institucional del Consell Insular de Menorca, Govern de les Illes Balears,

Ajuntament de Maó, Ajuntament de Ciutadella; el suport de l’Obra Social Fundació La Caixa i Menorca Preservation i la col·laboració d’Estrella Damm.

Deixa un comentari