Un jurat internacional per la secció oficial: Illes en Curt i Balears en Curt

Aquesta quarta edició (2019), el Festival de Cinema de Menorca compatarà amb un jurat de luxe, professionals de reconeguda trajectoria.

Isaki Lacuesta

El nom de Isaki Lacuesta ha sonat amb força aquests darrers anys. La Concha de Oro que va rebre al Festival de Cinema de Sant Sebastià de l’any passat per la seva pel·lícula Entre dos aguas, és un dels guardons que el consoliden com un dels cineastes amb més projecció del panorama actual.

Nascut a Girona l’any 1975, es va formar en Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona. I després es va graduar amb la primera promoció del màster en Documental de creació de la Universitat Pompeu Fabra. Junta amb la seva parella, Isa Campo, ha muntat la productora La Termita Films.

A banda de la premiada Entre dos aguas, és autor de La propera pell, pel qual va rebre premis Gaudí i al Festival de Màlaga, entre altres. I de Los pasos dobles, pel·lícula que l’any 2011 li va donar la seva primera Concha de Oro al Festival de Cinema de Sant Sebastià.

Alba Paz

Alba Paz és codirectora del Festival Cinespagna de Tolouse. Va néixer l’any 1983, i sempre ha estat a cavall entre Espanya i França, on va cursar els seus estudis a les universitats de València i a la Sorbonne Nouvelle.

A Espanya ha treballat a ràdio i televisió, on ha desenvolupat el seu talent en l’escriptura de guions i com a productora. L’any 2009  va donar el salt al festival de cinema de Tolouse Cinespagna, dintre del qual forma part del comitè de selecció i, paral·lelament desenvolupa projectes culturals.

L’experiència durant tots aquests anys li va valer el càrrec de codirectora del Festival Cinespagna, junt amb Loïc Diaz Ronda, des del 2017. D’aquesta manera, Paz s’encarrega de la programació escolar i de tallers educatius a escoles, instituts i universitats. Tot compaginat amb les tasques pròpies de la direcció del festival. Entre el 2010 i el 2017 va ser també responsable del guest office del festival Cinélatino de Tolouse.

Marga Melià

La cineasta balear Marga Melià va néixer a Palma de Mallorca l’any 1982. Va cursar els seus estudis a la Universitat Autònoma de Barcelona, on es va llicenciar en Periodisme i va realitzar el màster Internacional d’Escriptura per televisió i Cine, en l’especialitat d’anàlisi de guió. Ha viscut a Berlín i a Bolonya. De fet, parla català, castellà, anglès, francès, italià i alguna cosa d’alemany.

Després de treballar en diversos mitjans com a periodista, va publicar el llibre Suportant el paradís (Lunwerg, 2011). Un any després va muntar la seva productora, Nuu Films. Des d’allà a realitzat treballs de cap de producció, guionista i muntadora, entre d’altres. Dels seus projectes com a directora i guionista destaquen el curtmetratge El síndrome del calcetín desparejado, amb el qual es va presentar a la secció de curtmetratges de l’Atlàntida Film Fest. També va passar per aquest festival el seu primer llargmetratge, Bittersweet Days.

Els premis

El curts guanyadors a la seccions  PREMI TALAIOT: Balears en Curt, PREMI AUZINA: Illes en Curt, obtindran:

  • Un premi en metàl·lic de 700 euros
  • Un guardó, disseny dels alumnes de l’Escola d’Art de Menorca

El llargmetratge guanyador al PREMI AUZINA: Premi del Públic

  • Un guardó, disseny dels alumnes de l’Escola d’Art de Menorca