Un jurat internacional per la secció oficial: Illes en Curt i Balears en Curt

Aquesta tercera edició, el Festival de Cinema de Menorca compatarà amb un jurat de luxe, professionals de reconeguda trajectoria.

Paz Lázaro

Paz Lázaro es la directora y curator de la sección Panorama de la Berlinale.

Nacida en Sevilla en 1972, está licenciada en filología española, filología inglesa y sociología. Lázaro comenzó a trabajar para el Festival Internacional de Cine de Berlín en 2000 y ha sido responsable de programación Panorama desde 2006. En 2007 se convirtió en miembro del comité de selección de la Competencia. También es parte del equipo de delegados de la Berlinale para películas iberoamericanas y del comité de selección de la Berlinale Special Series.

Antes de convertirse en curadora del festival de cine, Paz Lázaro trabajó en la producción cinematográfica, principalmente en España, y en la teatral con artistas como Constanza Macras y Dorky Park Company (No Wonder, Sure). De 2004 a 2007 formó parte del equipo de comisariado de Interfilm – Short Film Festival Berlin. Como consultora de guiones, ha colaborado con ICAA en España, ICAU en Uruguay y FOPROCINE en México para IMCINE, Match Factory e Ibermedia.

Ruth Llopis

L’actriu menorquina Ruth Llopis es defineix com una fan de la comèdia àcida i de l’humor negre. Nascuda en una família d’actors, i després de multitud d’experiències en el teatre i els curtmetratges, va ser gràcies al seu paper a “El rei borni” amb el qual va obtenir el reconeixement del gran públic i una nominació als Premis Gaudí.

La seva carrera és una combinació de diferents àmbits: Ruth ha treballat en sèries nacionals com “El secreto del Puente Viejo”, “Félix” o “El Incidente”; en microteatre, o més recentment, “Contratiempo”, l’exitós llargmetratge d’Oriol Paulo que ha arrasat a les taquilles xineses, on comparteix repartiment amb Mario Casas i Bárbara Lennie.

Rodrigo Sorogoyen

Nascut a Madrid, Rodrigo Sorogoyen és director de curts, llargmetratges i sèries, a més de guionista i realitzador. Va començar la seva marxa en 2008 amb “8 citas” envoltat de joves actors com Raúl Arévalo, Marta Nieto o Javier Pereira, però va ser el 2016 i després de gravar l’exquisida “Stockholm” quan va sorprendre amb la pel·lícula “Que Dios nos perdone”, un thriller que li va valer elogis tant del públic com de la crítica i el Goya a la millor direcció.

Sorogoyen va rodar l’any passat “Madre”, un curt en què una situació quotidiana es converteix en tragèdia, i que li ha valgut diferents guardons, entre els quals destaca el Goya al Millor Curtmetratge de Ficció o la secció oficial del Festival de Cinema de Menorca . Actualment està treballant per convertir el multipremiat “Madre” en un llargmetratge.

Els premis

El curts guanyadors a la seccions “Balears en Curt” i “Illes en Curt” obtindran:

  • Un premi en metàl·lic de 600 euros (incloses les taxes i retencions corresponents)
  • Obsequi d’una càmera una càmera GoPro Hero 5 Black valorada en 429€ gentilesa de Foto Ruano.
  • Un guardó al millor curt dins la secció “Balears en Curt” i un per “Illes en Curt”