EQUIP

L’associació cultural sense ànim de lucre Tanagra, formada per professionals de la gestió cultural i la comunicació audiovisual. Després de set anys de liderar altres festivals, i amb l’experiència adquirida, vam decidir donar una passa endavant i internacionalitzar la proposta.

Ines360 copia

Inés és la directora del festival.

És professional independent especialitzada en producció cultural, amb més de quinze anys d’experiència en programes públics i privats. També fa quinze anys que resideix a l’illa. Ha desenvolupat projectes de gestió cultural, organitzat exposicions i produït esdeveniments culturals per a institucions públiques i entitats privades, com l’associació Líthica, on actualment forma part de l’equip de producció del Festival Pedra Viva. També fou directora de producció i coordinació general del Festival de Cinema Mediterrani Mèdit en sis de les set edicions de l’esdeveniment.

Tariq360 copia

Tariq Porter Astorga és programador del FICME.

És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i Màster en Ficció en Cinema i Televisió a la Universitat Ramón Llull. Ha treballat a diversos festivals, com Fidocs (Chile) o Long Week of Short Films (Xina) i ha estat jurat a d’altres: Caminhos (Portugal), Galway Film Fleadh (Irlanda) o el Festival de Sitges, en què va presidir el jurat jove. També ha estat programador de la mostra Gandules del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Actualment escriu crítica de cine a les revistes Serra d’Or, Mabuse i Blisstopic i treballa en labors de comunicació i producció a l’Acadèmica de Cinema Català.

Emma360

Emma Henríquez és part de l’equip de producció del festival.

Ella és escriu. S’inicia professionalment com a actriu l’any 2003 i recorre Espanya formant part de diverses companyies. El 2007, i arrel d’un encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona, forma la seva pròpia companyia de teatre per a la qual crearà diversos espectacles, encarregant-se a la producció i direcció artística. Ha realitzat nombrosos espectacles per encàrrec per a esdeveniments tant a nivell privat com institucional. Té àmplia experiència en la gestió d’equips humans i en el disseny i producció d’esdeveniments culturals i festivals de cine, com el festival Fringe d’Edimbug, en què va dur a terme labors de producció. A més, formà part de l’equip de producció durant la sisena i setena edició del Festival de Cinema Mediterrani, el Mèdit.

Azahara-360

Azahara forma part de l’equip de producció del festival.

És una actriu inquieta i sempre està en constant moviment i en contacte amb experiències culturals relacionades amb el sector de la interpretació i audiovisual. El FICME ha comptat amb ella per organitzar diverses projeccions gràcies a la seva cartera de contactes i capacitat comunicativa. L’any passat va presentar diversos esdeveniments i va moderar taules rodones al Festival de Cinema Mediterrani, Mèdit. Per a ella, fou una experiència inoblidable i enguany repeteix amb nosaltres.

Nuria360

Nuria Campreciós és programadora de la primera edició del Festival Internacional de Cinema de Menorca.

Acumula més de quinze anys d’experiència com a gestora cultural, comissària d’exposicions i productora de festivals de cinema. La seva experiència professional inclou la gestió creativa, la programació i coordinació (producció i logística) de festivals de cinema i activitats culturals en tota Europa.

També és programadora del Festival Internacional de Cinema en Català Fic_Cat i treballa com a coordinadora de programació i logística per a diferents festivals de cinema nacionals i internacionals, incloent el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya (2015), DocsBarcelona (2015, 2013), la Mostra Internacional de Cinema de Dones de Barcelona (2007-2010), l’Argentine Film Festival i el Students Film Festival de Londres (2011). La seva trajectòria professional també inclou la programació de sessions de cinema com a comissària independent a la Tate Britain, el Barbican Arts Centre (2012), el Fringe Film Festival de Londres (2012) i ha participat com a col·laboradora externa a la Mostra Marrana (2014), el Cardiff Film Festival (2012) i el Rotterdam Film Festival (2010).

Mani360

Mani s’encarrega de la gestió de la web del festival.

És tècnic de so i vídeo i té la seva pròpia productora, Alma Menorca produccions. També té coneixements de gestió web, fet que ens permet tenir la web actualitzada en tot moment. És creador de Menorca Location, una plataforma que col·labora amb la producció del festival.

Xavi360 copia

Xavi Bros és el nostre fotògraf.

Es va iniciar en el món de la fotografia fa més de 37 anys i ha dedicat la seva activitat professional al sector de la moda i la publicitat. També ha fet diversos reportatges. Fou el fotògraf oficial del Festival de Cinema Mediterrani, el Mèdit, en la seva setena edició. Amb la seva destresa amb l’objectiu, capturarà els moments intensos que viurem al festival en companyia dels nostres convidats.

Maite

Maite Carles serà una de les nostres fotògrafes. Va néixer a Ciutadella de Menorca l’any 1982. Va cursar els seus estudis de fotografia a Barcelona a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, on es va especialitzar en Publicitat, Arquitectura, Moda i Fotoperiodisme. Ha continuat la seva formació assistint a diferents cursos, especialment els relacionats amb la formació en Estilisme i Fotografia Gastronòmica i d’Interiorisme.

Actualment treballa com a freelance, realitzant treballs de fotografia per a la premsa local i per a diferents empreses de l’illa.

Li apassiona el món de la cultura, especialment les disciplines relacionades amb l’art, com l’arquitectura, la dansa o el cinema.

Josep

Josep Marquès i Oleo és productor del nostre festival. És estudiant d’Història de l’Art a la Universitat Autònoma de Barcelona i actualment gestor de l’Espai Mallorca de Barcelona, un centre cultural per a la difusió de la cultura de les Illes Balears al Principat.

Des de l’equip de producció d’aquest nou festival, el FICME, hem entès que havíem d’apostar no només perquè la qualitat de les projeccions fou impecable, sinó també perquè el festival involucrés la societat menorquina, cercant que participin de cada vegada més en aquesta cita, que serà anual i de la qual es pugui sentir partícip. I, per aconseguir-ho, en Josep és una peça clau.

La seva col·laboració amb aquest Festival Internacional de Cinema de Menorca té la seva herència en la participació anterior, i duent a terme la mateixa feina, al festival Mèdit.

Spot  Festival:

Realitzat i editat
Macià Florit Campins

Narrador
Trevor Steward

Música original
Francesc Catalán

Agraïments
Meri Santos, Xavi Bros, Anna Gornés, Albert Lloreta, Trevor Steward

I de manera especial a Manufactures Anglada SL

Arxiu fotogràfic
Grup de Facebook “Fotos Antiguas de Menorca”

Diseny programa: Apunt Menorca

Diseny imatge: Lagencia de Publicidad

Diseny web: Aigu Sainz

Foto portada: Meri Santos

Agraïments:

Josep Coll, Laia Foguet, Antoni Salvador, Margaret Nicoll,  Ana Haro, Anna Gornés, Pep Salvador, Silvia Olives, Roger Mont, Neus Camps, Esteve, Claudia, Joni a tot l’equip de voluntaris